Un român şi-a cumpărat din Dubai un Bentley şi un Range Rover, dar a rămas fără ele în Portul Constanţa

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Un român şi-a cumpărat din Dubai un Bentley şi un Range Rover, dar a rămas fără ele în Portul Constanţa
Un român şi-a cumpărat din Dubai un Bentley şi un Range Rover, dar a rămas fără ele în Portul Constanţa

Un bărbat din Constanţa şi-a cumpărat cele două maşini de lux din Dubai şi apoi le-a urcat într-un container pentru a le aduce acasă, în România. Poliţiştii de frontieră însă nu l-au crezut atunci când acesta a declarat preţul pe care l-a plătit pentru cele două maşini.

Containerul în care se aflau maşinile a ajuns, astăzi, în Portul Constanţa, iar poliţiştii de frontieră au efectuat un control, împreună cu inspectorii vamali. Totul după ce au descoperit, în actele prezentate de proprietar, că cele două maşini au fost cumpărate din Dubai pentru numai 43.000 de euro.

Drept urmare, cele două maşini, evaluate la aproximativ 90.000 de euro, au fost confiscate până când proprietarul va reuşi să ofere explicaţii care îi vor convinge pe anchetatori, scrie Antena3.ro.

 

Bentley şi Range Rover cumpărate din Dubai de un român, confiscate în Portul Constanţa

 

"În data de 26.11.2021, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă,  aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu în Portul Constanța au participat, împreună cu inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa, la efectuarea controlului fizic asupra unui container, sosit din Dubai, ce avea ca destinatar un cetățean român, din judeţul Constanţa. Conform documentelor de însoţire, în container erau încărcate două autoturisme  cu valoare totală declarată de 43.000 dolari. 

În urma verificărilor preliminare asupra documentelor însoţitoare şi a celor două maşini de lux,  autorităţile de control au avut suspiciuni că acestea sunt subevaluate comparativ  cu valoare de comercializare pe piaţa de profil. 

Pe cale de consecinţă, autoturismele au fost indisponibilizate până la finalizarea cazului, iar în cauză se derulează cercetări pentru prezentarea de acte nereale la autoritatea vamala, urmând ca la finalizarea cazului să fie dispuse măsurile legale", se arată într-un comunicat al Gărzii de Coastă.

 

Un alt șofer român s-a ales cu dosar penel, iar marfa de mii de lei, confiscată, la frontieră

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Turnu Măgurele au depistat la volanul unui ansamblu rutier, un cetățean român care transporta accesorii pentru console de gaming, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, estimate la o  valoare de 45.000 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. La data de 25.11.2021, în jurul orei 20.20, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Turnu Măgurele au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de către un cetățean român, în vârstă de 55 de ani.

Șoferul transporta conform documentelor de însoțire a mărfii, diferite obiecte electronice. Procedând la efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport, oamenii legii au descoperit printre marfa transportată, mai multe accesorii  pentru console de gaming, inscripţionate cu numele unor firme consacrate, susceptibile a fi contrafăcute. 

Cele 300 de bunuri descoperite, estimate la o valoare de  45.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost indisponibilizate de către polițiștii de frontieră. În prezent, șoferul automarfarului este cercetat pentru săvârșirea infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel