Un român se plânge de vremea din Germania: „Dumnezeu i-a debranșat de la soare, 300 de zile din an plouă"

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Un român se plânge de vremea din Germania: „Dumnezeu i-a debranșat de la soare, 300 de zile din an plouă" / Foto: TikTok
Un român se plânge de vremea din Germania: „Dumnezeu i-a debranșat de la soare, 300 de zile din an plouă" / Foto: TikTok

Un român stabilit în Germania de peste 10 ani a împărtășit recent frustrările sale legate de condițiile meteorologice nefavorabile din țara gazdă. Declarațiile sale au stârnit un val de empatie și reacții din partea comunității.

Cu o sinceritate adâncă, acest român, care a dorit să-și păstreze anonimatul, a subliniat că experiența sa în Germania a fost umbrită de lipsa cronică a soarelui.

„Eu cred că Dumnezeu a debranșat Germania de la soare. Nu se poate așa ceva. Nu prea sunt genul de persoană care să se plângă de vreme, dar nu există așa ceva”, a mărturisit el.

 

„300 de zile plouă sau nu vezi soarele aici”

 

Timp de zece ani, individul a călătorit și a locuit în diferite regiuni din Germania, dar a constatat că problema persistă în întreaga țară. El a subliniat că această lipsă a luminii solare a afectat în mod negativ starea sa de spirit și calitatea vieții.

„Cred că din 365 sau 366 de zile cât are un an, 300 de zile, nu vă exagerez, plouă sau nu vezi soarele aici. Este înfiorător. Sunt de 10 ani în țara asta, am fost și am stat peste tot prin Germania, peste tot este la fel.

Așa că spun celor care aveți în ADN soarele, căldura, care vreți să mai vedeți și voi soarele, să ieșiți și voi la o terasă, să vă mai bată vitamina D pe piele, nu veniți aici pentru 2000 de euro pe lună că după 2-3 ani nu o să vă mai convină nici 70 de mii de euro pe lună când vezi că îți intră ploaia și pe partea cealaltă. Așa că dacă nu sunteți pești și nu vă cresc aripioare ca să puteți înota, eu nu vă recomand.”, a adăugat el.

 

„Zece ani am așteptat soarele să iasă”

 

În ciuda perioadei îndelungate de adaptare la condițiile climatice din Germania, românul speră că va găsi o soluție sau va avea o revelație care să-i îmbunătățească calitatea vieții.

„De prost am stat 10 ani, dar cred că o să mă deștept și eu într-un final că se spune că omul la bătrânețe ori se prostește ori se deșteaptă. Sper să fiu unul dintre cei care se deșteaptă. Nu sunt meteo sensibil, dar nu se poate așa ceva. Zece ani am așteptat soarele să iasă”, a conchis el.

Comentariile sale au generat o dezbatere amplă pe rețelele sociale, mulți internauți împărtășind propriile lor experiențe și gânduri legate de vremea din Germania. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel