Un român pretindea că este poliţist de frontieră şi sancţiona oameni în vamă. Bărbatul a fost arestat

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Un bărbat în vârstă de 41 de ani din municipiul Giurgiu a fost arestat preventiv pentru înşelăciune şi uzurpare de calităţi oficiale după ce ar fi solicitat o sumă de bani unui cetăţean moldovean, în zona Vămii Giurgiu, susţinând că este poliţist de frontieră şi cetăţeanul străin ar fi oprit neregulamentar.

"Poliţia Municipiului Giurgiu a fost sesizată, prin apel 112, de către un bărbat, cetăţean moldovean, cu privire la faptul că, în timp ce se afla într-o staţie peco, din zona Vămii Giurgiu, un alt bărbat care i-ar fi prezentat o legitimaţie de poliţie, i-ar fi solicitat o sumă de bani, pentru a nu fi sancţionat. În temeiul sesizării, la faţa locului s-a deplasat echipa operativă, care a identificat apelantul, din primele cercetări reieşind faptul că un bărbat, îmbrăcat cu un palton negru, care ţinea în mână o staţie de emisie-recepţie, i-ar fi solicitat 2.600 de lei, pentru a nu fi sancţionat contravenţional, pentru oprire neregulamentară. De asemenea, bărbatul i-ar fi prezentat apelantului o legitimaţie de poliţie, recomandându-se ca fiind poliţist de frontieră", se arată într-un comunicat de presă emis miercuri de IPJ Giurgiu, transmite Agerpres.

În urma solicitării sumei de bani, apelantul i-ar fi înmânat acestuia 730 de lei, după care a sesizat Poliţia.

În scurt timp, poliţiştii au depistat persoana bănuită de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi uzurpare de calităţi oficiale, ca fiind un bărbat, de editor: Antonia Niţă41 de ani, din municipiul Giurgiu.

Asupra acestuia a fost descoperite sumele de 825 de lei, 300 de dolari şi 160 de euro.

Pe baza probatoriului administrat, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, bărbatul în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore şi miercuri instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel