Un român născut și crescut în Marea Britanie, reacție după ce s-a mutat definitiv în România. ”În sfârșit simt că trăiesc”

Cristina Iacob |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Românul întors acasă / Sursa: Facebook, Andrei Brifkany
Foto: Românul întors acasă / Sursa: Facebook, Andrei Brifkany

Un român a povestit printr-o postare publicată pe Facebook cât de fericit în urma deciziei pe care a luat-o de a se muta în România după 30 de ani petrecuți în Marea Britanie.  

Andrei și-a exprimat aprecierea față de România, povestindu-le internauților că aici „este mai cald, mai ieftin, mai sigur”, spre deosebire de Marea Britanie unde simțea că nu se regăsește și tot ce făcea era să lucreze și să strângă bani. 

Postarea românului întors acasă. ”Știam că aici e locul meu” 

 

”Eu, fericit și acasă în România după ce m-am născut și petrecut 30 de ani în Marea Britanie, unde nu m-am potrivit deloc. Aici este mai cald, mai ieftin, mai sigur, și clasele sociale sunt bazate pe educație și situația financiară actuală, nu pe școala la care ai fost și cine erau părinții tăi. Acolo doar lucram și strângeam, aici în sfârșit simt că și trăiesc.

Nu numai asta, dar și pe plan profesional îmi merge mai bine decât acolo. Recomand tuturor românilor care sunt născuți în străinătate și pentru un motiv sau altul nu se simt bine în țara respectivă (dar nu au trăit vreodată în România) să vină să încerce. Eu când am venit prima oară aici, la 19 ani, știam că e locul meu, iar mutatul aici este cea mai bună decizie pe care am făcut-o vreodată.”, scrie Andrei Brifkany în Grupul întorșilor acasă. 

Reacția românilor 

 

Reacțiile nu au întârziat să apară la postarea lui Andrei. Unii au împărtășit entuziasmul său și i-au urat bun venit acasă. Alții au fost mai rezervați, sfătuindu-l să fie profundent, întrucât entuziasmul inițial poate fi temperat de realitatea vieții de zi cu zi în România.

„Bun venit acasă! Eu plec luna viitoare după 21 de ani petrecuți în Canada și singurul regret este ca nu am făcut această decizie mai devreme! Cei ce nu au trăit în afara țării , nu vor înțelege niciodată!!”

„Sper ca și copiii mei să simtă la fel ca tine..” 

„Bravo! Te exprimi foarte bine şi scrii la fel de bine. Welcome home!” 

„Bun venit acasă! Eu plec luna viitoare, după 21 de ani petrecuți în Canada și singurul regret este că nu am luat această decizie mai devreme. Cei care nu au trăit în afara țării nu vor înțelege niciodată!” 

„Mă bucură entuziasmul tău. Însă la al 2 lea paragraf te contrazic puțin și sper să nu afli vreodată că de fapt e invers. Mult succes în tot.”

„Eu vă sugerez să trăiți ca un expat în România pentru câțiva ani și abia apoi să trageți niște concluzii... Eu am 30 de ani de Canada și de 12 ani locuiesc în Timișoara/România și Toronto/Canada... Între timp, toate rudele de gradul 1 si 2 din România au decedat, mai am rude de gradul 3 și 4 la 100-300 km de casa noastră părintească. Singura rudă de gradul 2, este fratele meu ce locuiește tot în Toronto/Canada de 30 de ani... E căsătorit și are o fetiță de 14 ani. Când vin aici, nepotica mea, născută la Toronto, deși îi place cu noi pe aici și pe la rudele din Făgăraș, după câteva zile vrea înapoi la Toronto... Eu vin aproape în fiecare an în România, dar nu locuiesc ca și mine luni și chiar 1-2 ani întregi în România, deși fratelui meu i-ar plăcea.... Cred că entuziasmul acesta îl avem toți la început, dar când venim în contact cu realitatea cotidiană se mai șterge... E ca dragostea... Se mai duce cu timpul... De asta, cred că e bine să o luați încet și să nu vă cheltuiți toți banii în relații sau/și afaceri netestate suficient... Mult SUCCES!” 

„Felicitări! Super, mă bucur mult pentru cuvintele tale frumoase! Bine ai venit în țara ta, România. Îți vor trebui vreo 20 de ani ca să vezi toate minunățiile ascunse ale României.

Succes!” 

„Felicitări! Ai procedat foarte bine. Și fiul meu s-a întors în România din propria sa inițiativă, ca și tine. Emigrat în Canada la vârsta de 3 ani jumătate, nu știa decât câteva cuvinte în românește , venit în vacanță 2 săptămâni la vârsta de 20 ani și nu îi mai trebuie Canada deloc. Un an mai târziu traducea din română în engleză și viceversa! Și face facultatea de construcții . Știu ca atunci când vrei , you can make it. E fericit, căsătorit acolo și are și un copil superb.” 

„Te pomenești că lumea pleacă din România de prea mult bine ! Oricum, să compari o țară care nu se poate hotărî nici în ziua de azi dacă vrea cu Vestul sau cu Estul, cu oricare altă țară din Occident mi se pare uluitor. UK este la un anumit nivel, nu te obligă nimeni să stai acolo, poți oricând să te întorci în timp, în România. Eu știu de ce am plecat și după 20 de ani am o viață și o familie frumoasă, intr-o țară civilizată unde oamenii mă respectă pentru că și eu îi respect. Acuma, dacă vorbim despre prieteni, nici acasă nu mai e cum era. Mult succes și mai vorbim peste câțiva ani.” 

„Exista oameni buni și răi, atât! UK, România, Germania etc. sunt niște țări, locuite de oameni buni și răi! Există ortodocși buni și răi cum exista catolici buni și răi...

Dacă ție ți-a mers bine în România, bravo! Felicitări! Ține-o tot așa și mă bucur pentru tine” 

„Eu am adus copilul de 5 ani în UK și acum mă apucă depresia la gândul că va vrea să rămână aici. Regret amarnic că am luat această decizie. Sper să nu fie așa!”

2. Foto: Capt... (captura-de-ecran_33429600.JPG)

--------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy


 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel