Un român, în prima linie în Ucraina: „Rușii au început să tragă cu rachete spre locațiile noastre”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Radu Hossu, un tânăr român care a ajuns cunoscut cu rezumatele lui cu privire la evoluția luptelor din Ucraina, se află acum în prima linie a frontului.

Radu Hossu a povestit pe pagina de Facebook cum astăzi a găsit „un gunoi” pe marginea drumului, făcând referire la unul dintre vehiculele militare pierdute de Rusia în luptă.

„Schimbăm poziția. Ieri am găsit o pisică. Acum am găsit un gunoi pe marginea drumului. N-am putut să nu mă opresc să-mi fac o poză cu ce-a mai rămas din ea.

Dacă se vede entuziasmul pe fața mea, este pentru că mă bucur când văd astfel de gunoaie. Și e plină Ucraina de ele. Ăsta a fost distrus acum cel mult 2 săptămâni, în blitzkrieg-ul Harkiv. Slava Ukraini!”, a scris românul pe pagina de Facebook.

 

Radu Hossu: „Rușii au început să tragă cu rachete spre locațiile noastre”

 

„Jurnal de front (25.09 ora 01.50): Ca și în celelalte zile, bombardamentele sunt dimineața și seara. Deja parcă m-am obișnuit cu sunetul lor. Ieri noapte am avut contact la mai puțin de un km de noi, chiar după ce am postat jurnalul de ieri, în jurul orei 23.00. A fost un moment destul de intens, pentru că prin stație am aflat că mai multe plutoane aveau contact chiar lângă noi. Totul a durat mai puțin de 30 de minute, deci probabil erau ceva trupe rusești de recunoaștere.

Tot prin stație am aflat că rușii au început să tragă cu rachete spre locațiile noastre, însă totul a fost bine, niciun soldat nu a fost rănit și nici civili. Dimineață am avut o misiune "simplă" de a merge și aduce mâncare, însă am artileria ucraineană trăgea de la câțiva km de noi. Pentru un moment mi s-a făcut inima cât un purice, pentru că nu știam dacă e outbound (trimise) sau inbound (primite) loviturile. Ne-am împotmolit de vreo două ori în nămol, iar de după-masă a început iar să plouă, deci drumurile sunt un dezastru total. Constant se aud tancurile și artileria autopropulsată prin jurul nostru cum își mută locația. Totul este intens. Este o altă lume. Total diferită de cea le care o descriam de pe canapea din confortul casei mele, cănd scriam rezumatele. Localitățile nu sunt doar nume, ci reprezintă oameni. Brigăzile nu sunt doar cifre, ci sunt camarazi. Emil, unul dintre cei responsabili de aici, glumea chiar mai devreme, când își schimba plăcile de la vesta antiglonț, spunând că el e imun. De ce? Pentru că desupra placilor pune câte un desen primit de la fîica lui de acasă, iar asta îl protejează.

De dimineață avem altă misiune, despre care, din motive evidente nu pot spune multe lucruri, însă va fi cel mai probabil intens.Vă mulțumesc enorm pentru toate donațiile pe care le faceți. Oamenii de aici, văd și pentru că mulți vorbesc engleză, înțeleg ușor când le traduc comentariile voastre. I-am întrebat "spuneți-mi sincer cât de mult contează pentru moralul vostru aceste comentarii?" Mi-au răspuns că "contează foarte mult, pentru că simt că nu sunt singuri, că o lume întreagă îi susține, iar asta le ridică moralul". Andrei le citește comentariile direct în ucraineană, iar unele chiar îi emoționează.

Acum mă duc la somn, căci trebuie să fiu pregătit pentru dimineață. Încă o dată toți de aici vă mulțumim și să știți că fiecare dintre voi contați! Slava Ukraini!”, a transmis românul.

Radu Hossu a mers în Ucraina cu un transport consistent de obiecte donate de români pentru soldații din prima linie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel