Un român gelos din Austria se apără după ce a dat foc apartamentului fostei iubite: "Am cumpărat doar 3 litri de benzină"

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Mașină de poliție în Germania (Foto ilustrativ. Sursa: arhiva ȘtiriDiaspora)
Mașină de poliție în Germania (Foto ilustrativ. Sursa: arhiva ȘtiriDiaspora)

Un român de 56 de ani din Austria susține că a vrut să-și sperie fosta parteneră, dând foc apartamentului: "Am cumpărat doar 3 litri de benzină, nu putea fi un incendiu mare", susține acesta. 

Bărbatul în vârstă de 56 de ani a fost prezentat instanței miercuri, 20 martie, pentru tentativă de omor. Românul a turnat benzină într-un bloc de apartamente din Villach pe 9 august anul trecut, provocând un incendiu. Se spune că ar fi încercat să-și omoare fosta iubită și noul ei partener.

În cele din urmă, nimeni nu a fost rănit în incendiu pentru că focul a fost depistat în timp util, așa cum a anunțat tribunalul regional Klagenfurt într-un comunicat de presă. O altă acuzație este incendierea; el a mărturisit deja tot ce a făcut la poliție. 

Asta a făcut și în startul procesului: inculpatul a pledat vinovat încă de la început. A recunoscut că a provocat incendiul, dar nu avea de gând să omoare pe nimeni. Voia doar să-și sperie fosta parteneră, susține acesta.

„Nu am vrut să pornesc un incendiu mare”

 

Procurorul Christian Pirker l-a acuzat pe bărbatul de 56 de ani că a cumpărat benzină de la o benzinărie înainte de comiterea incendiului și a folosit-o pentru "accelerarea" focului. Apărătorul românului a încercat să-l liniștească: clientul său cumpărase doar trei litri de benzină. Acesta este un indiciu că nu a vrut să pornească un incendiu mare.

El a presupus că focul de pe gresie  se va stinge de la sine. Procesul cu juriu, prezidat de judecătorul Bernd Lutschounig, s-a întins pe tot parcursul zilei de miercuri

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel