Un român din Italia este suspect de coronavirus

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Un român din Italia, în vârstă de 42 de ani, este suspectat de coronavirus după ce a intrat în contact cu cei doi turiști chinezi infectați cu virusul ucigaș, potrivit Corriere dela Serra.

Este vorba despre un bărbat care lucrează hotelul Palatino din Roma, acolo unde au fost cazați cei doi turiști chinezi infectați cu coronavirus, primele două cazuri confirmate în Italia. Camera în care au stat aceștia a fost sigilată imediat și ulterior decontaminată.

Românul a ajuns la spitalul Tivoli joi după-amiază cu simptome de gripă. Acesta i-a spus unei asistente că a intrat în hotelul în care au fost cazați cei doi chinezi și a fost plasat imediat în carantină și transportat la Institul Național pentru Boli Infecțioase Lazzaro Spallanzani din Roma.

Italia a suspendat toate legăturile aeriene cu China, a anunţat şeful Guvernului italian.

„Avem două cazuri confirmate de coronavirus în Italia”, a declarat Giuseppe Conte într-o conferinţă de presă, joi, precizând că este vorba despre doi turişti chinezi.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a catalogat joi drept urgenţă de sănătate publică de amploare internaţională această epidemie apărută în China.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel