Un român din Belgia riscă închisoarea și să rămână fără mașină, după ce a furat un cazan termic: "Credeam că e fier vechi“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un român în vârstă de 21 de ani, împreună cu nepotul său minor, a făcut prăpăd cu două cazane de încălzire. El însuși neagă că ar fi escaladat un gard pentru a face acest lucru. Bărbatul riscă șase luni de închisoare și confiscarea mașinii cu care a comis furtul.

Pe 23 octombrie, românul a fost prins în flagrant delict. Cineva l-a anunțat pe administratorul firmei din Menen că doi bărbați au escaladat gardul. Ulterior, două cazane au fost găsite în duba inculpatului.

Acesta din urmă a susținut că cazanele erau afară și că nepotul său minor a venit brusc în fugă cu ele. Bărbatul fusese implicat anterior și în alte cazuri de furt de metale.

Un român din Belgia riscă închisoarea și să rămână fără mașină, după ce a furat un cazan termic: "Credeam că e fier vechi“

 

"Nimeni nu are dovezi că am furat ceva", a declarat însuși românul în fața instanței. "Cazanul acela era acolo și am crezut că este de fier vechi. În containerul din care se presupune că a provenit, se aflau multe alte materiale. Dacă aș fi sărit gardul, le-aș fi luat și pe acelea".

Dacă judecătorul crede că bărbatul nu știa că fură, vom afla pe 21 decembrie.

Vezi și:

Belgia. Român, acuzat că a furat doi papagali de 14.000 de euro: „Este clar că nu au nicio dovadă pentru luatul păsărilor”

 

Un român riscă închisoarea după ce a fost prins că a furat doi papagali în valoare de 14.000 de euro dintr-o grădină din Vilvoorde, un oraș din regiunea Flandra, Belgia. 

Fapta a avut loc în noaptea de 7 spre 8 iunie. Cei doi papagali, împreună în valoare de 14.000 de euro, au fost furați din căsuța de grădină a unui bărbat din Vilvoorde, Belgia. Hoții au făcut o gaură în acoperișul căsuței și au plecat cu cele două păsări. La fel i s-a întâmplat victimei cu doi ani în urmă, iar animalele au fost găsite într-o casă vecină. De aceea, anchetatorii au decis să mai arunce o privire asupra casei respective și a casei de lângă ea.

Doi români au fost găsiți într-o casă. Lângă patul unuia dintre ei, agenții au găsit și o cheie. Această cheie s-a dovedit a fi de la o cabină de toaletă din grădină, unde s-au găsit excremente de păsări și o pulbere. „Era clar că păsările au stat acolo o vreme”, a spus parchetul, care a cerut un an de închisoare împotriva românului.

Românul se declară nevinovat

 

În cele din urmă, după un pont, cele două păsări au putut fi găsite vii și bine într-un garaj din apropiere. O lanternă roșie cu ADN-ul inculpatului român a fost găsită în apropierea garajului. 

Românul însă neagă orice implicare. „I-am împrumutat lanterna unui prieten și acea cheie nu se potrivea doar pe acea cabină de toaletă, ci pe aproape orice”, a spus el instanței.

Prin urmare, avocatul său Kristof Lauwens a susținut pe deplin achitarea. „Cred că este o acuzație fără probe. O cheie de la o cabină de toaletă în care nu se găsesc papagali. Mai mult, acea lanternă nici nu a fost găsită cu păsările găsite. Atunci cred că acuzațiile nu sunt dovedite”, a spus el. „Este clar că nu au nicio dovadă pentru furtul păsărilor, este manipulare”.

Decizia instanței va fi pronunțată în data de 22 decembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel