Un român care trebuia să plece la muncă în străinătate, confirmat pozitiv cu noul coronavirus

Andreea Cosma |
Data publicării:

O persoană care trebuia să plece la muncă în străinătate a fost confirmată pozitiv cu noul coronavirus, testul fiind efectuat la un laborator privat, a anunţat vineri Prefectura Harghita.

"O persoană a efectuat un test la COVID-19 la un laborator privat, rezultatul fiindu-i necesar pentru un contract de muncă în străinătate. Rezultatul testării "pozitiv" a fost comunicat astăzi Institutului Naţional de Sănătate Publică şi Direcţiei de Sănătate Publică Harghita. A fost demarată ancheta epidemiologică, persoana a fost imediat izolată, în prezent efectuându-se evaluarea medicală şi efectuarea unui nou test la COVID-19", se arată în informarea Instituţiei Prefectului.

Sursa citată a mai precizat că primul pacient din judeţ diagnosticat cu COVID-19, care a revenit recent din Franţa, a fost externat, în urma rezultatului negativ al ultimelor două teste şi va rămâne în izolare la domiciliu.

"Primului pacient din judeţ confirmat cu COVID-19 i-au fost efectuate testări şi i s-a asigurat asistenţă medicală de specialitate pe perioada în care acesta s-a aflat internat în spital. În urma rezultatului negativ al ultimelor două teste consecutive efectuate şi a recomandării medicului epidemiolog, acesta a fost externat şi plasat în izolare la domiciliu, unde va fi monitorizat timp de 14 zile", a informat Instituţia Prefectului.

Până în prezent, în Harghita au fost confirmate cinci cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

Dintre acestea, o persoană a murit iar prezenţa noului coronavirus a fost confirmată după constatarea decesului.

Persoana decedată suferea şi de alte afecţiuni, era contact direct al persoanei care s-a întors din Franţa, iar decesul acesteia s-a produs înainte să fie testat pacientul zero. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel