Un român care pleca în Germania, ACUZAȚII grave: „FIRMA care apelează la furt, jecmăneală și rasism“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
femeie bagaj valiza
femeie bagaj valiza

Un român care a plecat din iași cu destinația Munchen, Germania, a avut parte de o serie de surprize neplăcute din partea unei companii de transport aerian. Mai bine zis, din partea angajaților români ai companiei, căci, la întoarcere, spune el, nemții angajați la ceeași firmă, au acționat complet invers.

Un român revoltat de modul în care compania Blue Air tratează pasagerii a răbufnit. După ce a sesizat faptul că Blue Air Iași taxează ca bagaj de cală orice bagaj de mâna care nu se încadrează perfect în măsurătorile oferite, a avut surpriza de a descoperi că în Germania acestea sunt transportate la cală fără niciun euro în plus. El a făcut o comparație între atitudinea angajaților de pe Aeroportul Internațional Iași și cei din Munchen. 

„Astăzi am asistat la cea mai mare umilință din parte unei companii de transport aerian. (...)  este vorba de compania Blue Air! Prin ce au făcut la aeroportul  din Iași îi desemnează campioni mondiali la nesimțire și ticalosie. Este firma care apelează la furt, jecmăneală și rasism. Spectacolul ordinar pe care l-am văzut parcă era o scenă din gara Birkenau Auschwitz, unde doctorul Mengele arată cu degetul care să meargă spre stânga sau spre dreapta adică care rămân în viață și care merg direct în camerele de gazare“, povestește ieșeanul care se pregătea să urce într-un avion cu destinația Munchen.

„Aici, în aeroportul Iași la zona unde faci check-în-ul pentru Blue Air sunt două pupitre. Angajații Blue Air se uită la bagaje și așa ochiometric le măsoară și te atenționează că în avion trebuie să urci cu un singur bagaj, adică dacă mai ai o borsetă, un aparat foto, etc acestea trebuie introduse în trolere sau genți. Treci de filtru, treci de vama și apoi relaxat aștepți îmbarcarea. Când se anunță îmbarcarea începe nebunia. Cei de la Blue Air ți-au pregătit o mega surpriză! Lângă pupitrul zonei de îmbarcare se află o cutie metalică pentru verificat dimensiunea bagajelor cu dimensiuni stricte de 55x40x20. Și aici doctorul Mengele alias angajatul Blue Air, trimite pe sprînceană, fraieri care sunt obligați să verifice dacă le încap gențile în cutie. Aceste genți cumpărate  pentru zboruri Blue Air cu dimensiuni de 55x40x20 nu încap nici dacă le dai cu vasilina! Ești direcționat imediat la domnișoară de alături  pentru a plăti imediat un bagaj de cala care costă 70 euro. Această taie chitanțele de 70 de euro în draci! că să nu întârzie prea mult avionul. Lumea înjură! “Este tilharie curată!..De ce n-ați pus matriță la check-în? (...) Este posibil că un mare dobitoc de la Blue Air să fi recomandat că aceste matrițe să aibă dimensiunile de 55x40x20 la milimetru astfel încât nici geantă căpitanului nu ar intră decât dacă o împingi cu piciorul! Cât de prost și de tâmpit trebuie să fii că să umilești oamenii în felul asta?“, mai spune românul despre pățania sa în aeroport.

Ieșeanul reclamă că, totuși, nu toți pasagerii au fost luați la bani mărunți, unii fiind lăsați să treacă cu gențile burdușite.

„Printre cei care au plătit adică fraierii se numa o bătrânică care mergea la copiii ei la care trolerul era cu un centimetru mai lat dar avea sub zece kilograme, i-au halit 70 euro cu zâmbetul pe buze. Acțiunea a fost că la pescuit de stiuci! O parte din stiuci au trecut, altele au fost agățate în mare grabă că să se întârzie decolarea! Au fost agățate atâtea stiuci cât a putut să facă față domnișoară cu chitanțele. Clar că niciun troler nu intră în gaură aia, dar o parte dintre pasageri au fost puși să plătească, iar alții nu au plătit. Alții mai șmecheri s-au strecurat sau li s-au închis ochii și aceștia au trecut cu gențile lor burdusite privind întrebător la aia care plăteau! Cu cine să te cerți? Pe cine să tragi la răspundere când avionul tău decola în câteva minute?“, a reclamat, revoltat, ieșeanul.

El consideră că această acțiune ar putea fi făcută de către comapnia aeriană pentru a putea stoarce niște bani în plus de la pasageri.

„Eu cred că această operațiune este ticăloasă pentru că această capcană era pregătită la urcarea în avion. Cine renunta la zbor că să facă reclamanții și să anunțe organele de control? Ei pe asta mizează! Toți aleg să se îmbarce! Iar cei de la Blue Air triumfă cu nesimțirea lor! La îmbarcare de pe data de 26 septembrie, la zborul Blue Air Iași -Munchen, cel puțîn 20-30 de persoane au fost obligate să plătească 70 de euro pentru că gențile și trolerele nu încăpeau in cutia lor minusculă pentru verificat! Ei demonstrează cu asta că au și o minte minusculă! Să va fie rușine, Blue Air!'“, conchide pasagerul ieșean.

Totuși, același pasager, povestește că situația a fost cu totul alta la întoarcea în țară, când, aceeași companie aeriană, a aplicat o altă măsură a legii.

„Duminica 29.09.2019 am parte de o surpriză foarte plăcută cu cei de la Blue Air!  Nu s-a schimbat nimic în regulamentul lor de joi pînă duminică, doar că angajații de la pupitrele Blue Air din Munchen nu sunt români, sunt nemți, iar ei interpretează regulamentul altfel! Îl interpretreaza astfel încât să ajute pasagerii nu să îi pedepsească sau să îi umilească!“, a mai povestit ieșeanul într-o altă postare.

 El mai povestește că dacăa tunci când s-a îmbarcat din România, o bătrână care a avea un bagaj destul de mic, dar mai lat cu un centimetru, nu a trecut de Check-in, în Germnaia au stat complet invers lucrurile: „Doamnele de la pupitru au explicat fiecărui pasager în parte că trolerul dacă are sub 10 kg nu este considerat bagaj de cală și deci poate fi trimis la cală gratis! Deci nu a fost taxat nimeni cu 70 de euro pe bagaj așa cum să întâmplat la Iași! Doamnele au fost atât de amabile și au avut atâta răbdare încât atunci când o femeie în vârstă care avea un troler destul de mare, dar săracă nu știa nici o boabă de engleză sau germană, au căutat prin cei care stăteau la coadă o persoană ca să ai traducă și să îi explice că ar fi mai bine să trimită bagajul la cală gratis. Este incredibil! În Germania legea este interpretată de oameni pentru oameni, în România legea este interpretată de mârlani pentru fraieri! Dar cel mai rău este că ne faultăm noi românii între noi!“, a conchis pasagerul ieșean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel