Un român care exploata fete în străinătate, prins pe aeroport: Câștigase 500 000 euro într-o perioadă record

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Schimbare bruscă de situație. „Victima” a trimis mai multe mesaje vocale în care era de acord să întrețină relații intime
Schimbare bruscă de situație. „Victima” a trimis mai multe mesaje vocale în care era de acord să întrețină relații intime

Un gorjean a fost prins când fugea din țară în Dubai, după ce a exploatat sexual mai multe fete, una minoră. Gorjeanul, ajutat de tatăl său, a obâinut 500.000 de euro, bani din care și-a cumpărat case în Ungaria, o mașină și vacanțe de lux, iar restul banilor l-a plasat în Elveția.

Polițiștii anunță că au făcut cercetări într-un dosar de trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism și spălare de bani, în care doi bărbați au fost reținuți.

Joi a fost prins pe un aeroport din București un bărbat, de 30 de ani, din județul Gorj, în timp ce ar fi încercat să părăsească România, cu destinația Dubai. De asemenea, joi polițiștii au făcut trei percheziții domiciliare, în județul Gorj, în urma cărora au fost indisponibilizate 12 telefoane mobile, carduri bancare, înscrisuri privind transferuri monetare din străinătate, precum şi 6.900 de euro.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2015, bărbatul ar fi recrutat, transportat, transferat și adăpostit în țară și în străinătate trei victime, dintre care una minoră, în scopul exploatării sexuale.

De asemenea, din 2015 până în prezent, ajutat de alte persoane, ar fi determinat şi înlesnit practicarea prostituţiei pentru 15 tinere, pe teritoriul Germaniei, Austriei şi Elveției.

Jumătate de milion de euro, din activitatea de proxenetism

 

Din activitatea infracțională, bărbatul ar fi beneficiat de aproximativ 500.000 de euro. O parte din această sumă ar fi fost „albită” prin intermediul unei societăţi comerciale achiziționată de bărbat în acest scop.

Conform DIICOT, bărbatul posta anunțuri matrimoniale cu pozele fetelor pe diferite site-uri, pentru a atrage clienți și închiria diverse imobile în care acestea practicau prostituția. Comunicarea cu clienții se făcea exclusiv prin intermediul rețelelor de socializare, gorjeanul fiind cel care identifica clienții și stabilea tariful, folosind pentru fiecare tânără care se prostitua un singur terminal mobil, având în acest mod controlul absolut asupra acestora.

Bărbatul era ajutat de către tatăl său care transporta tinerele în vederea practicării prostituției și prelua sumele de bani rezultate în urma acestei activități.

O parte din banii astfel obținuți au fost folosiți de către suspecți pentru cumpărarea unor bunuri imobile în Ungaria, a unui autoturism de lux și a unor vacanțe de lux, iar restul au fost plasați în cutii de valori în diverse bănci de pe teritoriul Elveției.

Gorjeanul și tatăl său, de 52 de ani, au fost reţinuți pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi vineri magistraților Tribunalului Gorj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel