Un român, care a luat 76 de credite folosind date false, reținut la Sibiu

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un bărbat care a luat 76 de credite online de la o societate de creditare a fost reținut, anunță Poliția Sibiu, care a colaborat, în acest caz, cu polițiștii din județul Argeș.

Dosarul a fost deschis de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Sibiu, pentru fraudă informatică.

Polițiștii sibieni au făcut, alături de polițiștii din Argeș, o percheziție domiciliară pe raza județului Argeș, în comuna Mărăcineni și au reținut un bărbat în vârstă de 35 de ani.

„Bărbatul este bănuit că, în perioada ianuarie – martie 2021, aflat în posesia fotografiilor electronice ale cărților de identitate ale unor persoane fizice și folosindu-se fără drept de datele de stare civilă ale acestora, ar fi introdus pe o platforma informatică de creditare online date informatice nereale cu privire la identitatea sa, statutul profesional, intenția și posibilitățile efective de rambursare și ar fi încărcat în format electronic extrase bancare falsificate, presupus a fi fost eliberate de o unitatea bancară pe numele solicitanților. Prin acest mod de operare, bărbatul ar fi obținut 76 de credite online de la societatea de creditare, prejudiciind interesele acestei societăți cu suma de aproximativ 80.000 lei”, spun reprezentanții Poliției Sibiu.

Ca urmare a administrării probatoriului, polițiștii sibieni au luat măsura reținerii bărbatului pentru 24 de ore, urmând ca acesta să fie prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările continuă la nivelul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, în vederea identificării și documentării întregii activități infracționale a bărbatului, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel