Un român care a dat lovituri în toată Europa, prins în Olanda: Metoda prin care reușea să cumpere haine scumpe la preț de chilipir

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Poliția olandeză a arestat vineri, la Rotterdam, un bărbat care a înșelat comercianți folosind trucuri de schimb de bani. Este vorba despre un escroc român care a lovit în toată Europa.

 

 

Bărbatul folosea o metodă destul de simplă pentru a cumpăra articole de îmbrăcăminte în valoare de sute de euro, pe care sfârșea prin a da doar câțiva bani.

Un român care a dat lovituri în toată Europa, prins în Olanda

 

Achita de fiecare dată în numerar și, după ce bancnotele erau numărate de casierul magazinului vizat, bărbatul îi cerea acestuia să îi returneze bancnotele, pentru a le număra el însuși, sub pretextul că vrea să se asigure că nu plătește prea mult.

Astfel, în timp ce număra bancnotele, el sustrăgea 2-4 bancnote din partea de jos a teancului, ascunzându-le în palmă. Casierul, de bună-credință, punea banii pe care îi numărase deja în sertarul casei de marcat, iar cumpărătorul român pleca apoi cu hainele, deși plătise doar o parte din sumă.

Datorită unui pont de la un agent de securitate, ofițerii în civil au reușit să-l aresteze pe bărbat după ce l-au văzut plimbându-se printre cumpărători. Suspectul va trebui să răspundă în curând în fața instanței pentru cinci infracțiuni.

Vezi mai departe:

Tractor furat din Olanda, găsit de polițiști în Târgu-Neamț, pus la vânzare la șosea 

 

Un tractor căutat în toată Olanda a fost găsit... în România. "Proprietarul" l-a expus la vânzare, la șosea. 

Un tractor care a fost declarat furat de autorităţile din Olanda a fost găsit de poliţiştii de investigaţii criminale scos la vânzare, pe o stradă din oraşul Târgu-Neamţ.

"Poliţiştii au identificat în faţa unui imobil situat pe strada Mihail Sadoveanu, din Târgu-Neamţ, un utilaj agricol care era expus în vederea vânzării. Verificările efectuate de poliţişti au relevat faptul că utilajul agricol, în valoare de aproximativ 5.000 euro, figura ca sustras de pe teritoriul Olandei", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, subinspectorul Ramona Ciofu.

Poliţiştii continuă cercetările sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Neamţ în cadrul unui dosar penal privind infracţiunea de furt.

Grupările din zona Moldovei par să se fi organizat în rețele care furau utilaje agricole, încă de acum trei ani. 

Citește continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel