Tractor furat din Olanda, găsit de polițiști în Târgu-Neamț, pus la vânzare la șosea 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Un tractor căutat în toată Olanda a fost găsit... în România. "Proprietarul" l-a expus la vânzare, la șosea. 

Un tractor care a fost declarat furat de autorităţile din Olanda a fost găsit de poliţiştii de investigaţii criminale scos la vânzare, pe o stradă din oraşul Târgu-Neamţ.

"Poliţiştii au identificat în faţa unui imobil situat pe strada Mihail Sadoveanu, din Târgu-Neamţ, un utilaj agricol care era expus în vederea vânzării. Verificările efectuate de poliţişti au relevat faptul că utilajul agricol, în valoare de aproximativ 5.000 euro, figura ca sustras de pe teritoriul Olandei", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, subinspectorul Ramona Ciofu.

Poliţiştii continuă cercetările sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Neamţ în cadrul unui dosar penal privind infracţiunea de furt.

Mai multe grupări din Vrancea s-au specializat în "aducerea" de astfel de utilaje agricole din Uniunea Europeană 

 

Grupările din zona Moldovei par să se fi organizat în rețele care furau utilaje agricole, încă de acum trei ani. 

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vrancea împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Vrancea și Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea au efectuat 119 percheziții domiciliare, în Vrancea și alte 18 județe, într-o cauză care vizează destructurarea a patru grupuri infracționale organizate, specializate în săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, acces ilegal la un sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice, luare de mită, dare de mită şi punere în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Potrivit DIICOT, în cursul anului 2019, pe raza comunelor Suraia, Goleşti și Năneşti, din județul Vrancea, s-au constituit mai multe grupări infracţionale ce aveau ca obiect procurarea în mod fraudulos (prin furt) de utilaje agricole sau de construcţii din Italia, Marea Britanie, Belgia sau Austria, pe care le transportau în ţară cu ajutorul unor platforme rutiere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel