Un român arată costurile vieții din Germania: „Abia te descurci cu un salariu de 1800 euro"

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Un român arată costurile vieții din Germania: „Abia te descurci cu un salariu de 1800 euro" / Foto: TikTok
Un român arată costurile vieții din Germania: „Abia te descurci cu un salariu de 1800 euro" / Foto: TikTok

Un tânăr român, aflat în prezent în Germania, a ales să împărtășească de câți bani ai nevoie pentru a trăi acolo într-un clip pe platforma de socializare TikTok. Prezentând detaliat costurile lunare ale vieții sale în Germania, acesta a dezvăluit că traiul în străinătate nu este deloc ușor.

"Vrei să vii în Germania și nu știi costurile de aici? Ți le pot prezenta pe ale mele", a început tânărul, oferind o privire detaliată asupra cheltuielilor lunare pentru el și partenera sa. Cu o chirie lunară de 470 de euro pentru un apartament de 55 de metri pătrați, 140 de euro pe gaz, 130 de euro pe curent și alte costuri, suma totală pentru cheltuielile fixe ale locuinței s-a ridicat la 2424 de euro.

 

Cât te ajunge să trăiești în Germania

 

„Tind să precizeze că toate costurile acestea sunt pentru două persoane și un apartament de 55 de metri pătrați. Chiria apartamentului este de 470 de euro, 140 de euro dăm pe gaz și 130 de euro pe curent, ceea ce este un total de 740 de euro. Avem și internet acasă, și pe telefon, ceea ce înseamnă două telefoane 42 de euro, plus internetul de acasă care este 47 de euro, deci un cost final de 89 de euro. Plătim și radio, 17 euro pe lună și Netflix care este 8 euro pe lună, alți 25 de euro. Până acum nimic extravagant.”, scrie acesta.

Continuând cu costurile legate de mașini, tânărul a adăugat că impozitul anual și alte cheltuieli lunare însumează aproximativ 667 de euro lunar.

„Costurile mașinilor sunt împărțite pe lună, de exemplu avem impozitul pe an, cât vine la toate cele 3 mașini, împărțit pe lună ne dă 27 de euro, ca să înțelegeți. Și avem: benzina între 350-600 de euro, eu am pus 400 de euro o medie, 100 de euro consumabilele, 110 euro asigurarea, 30 de euro neprevăzute și avem un total de 667 de euro.”, dezvăluie acesta.

Pe partea de necesități personale, mâncarea, îmbrăcămintea, dar și alte cheltuieli au adus un cost suplimentar de 800 de euro lunar.

„Trecem la evaluarea costurilor nevoilor personale și avem: mâncarea, cu un preț între 350-600 de euro, eu am ales 400 de euro media, 100 de euro îmbrăcăminte, 50 de euro cadouri, 50 de euro sală de sport la două persoane, 200 de euro igiena și întreținerea curățeniei casei și ne dă un total de 800 de euro. Asigurările private mai sunt 88 de euro, plus taxa la bancă 15 euro.”, punctează românul.

Tânărul a subliniat că toate aceste costuri se ridică la un total de 2424 de euro pe lună pentru două persoane, fără a include cheltuielile variabile sau neprevăzute. 

„Probabil am mai ratat multe chestii mici, dar și alea se adună până la urmă. Nu am exagerat cu absolut nimic și nici nu duc o viață de lux, ba din contră plătesc 140 de euro gazul și mai tremur și de frig. Abia te descurci cu un salariu de 1800 de euro.”

 

„Nici în străinătate nu mai faci bani doar trăiești”

 

Clipul său a stârnit un val de reacții printre cei care l-au urmărit, cu sute de comentarii de la alți români care împărtășesc experiențele lor din diverse țări europene.

„Să vezi în UK… am chiria 1500£ ???? și asigurarea la mașină 200£/lună” scrie o persoană.

„Îți zic eu în România din Timișoara: chirie 1230 lei + cheltuieli cu tot cu căldură 340 plus curent 50 de lei egal cu 1800 lei plus minus”, mai precizează cineva.

„Eu in Suedia am cheltuieli de 2800 sau chiar 3000 de euro pe luna pentru 2 persoane. apartament de 77 m3”, mai adaugă cineva.

„Nici în străinătate nu mai faci bani doar trăiești”, concluzionează cu tristețe o persoană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel