Un român acuzat de VIOLURI în Italia şi Marea Britanie a batjocorit o fetiţă în propria casă, după ce a păcălit-o că este instalator

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Un bărbat este cercetat penal în stare de arest preventiv, după ce a agresat sexual o minoră pe care a convins-o să-l primească în casă sub pretextul de a verifica instalaţia de apă.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, Agerpres, de Biroul de presă al Tribunalului Suceava, în data de 10 iulie s-a dispus începerea urmării penale "in rem" cu privire la săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală, constând în aceea că, în după-amiaza acelei zile, o minoră a fost abordată de către un bărbat necunoscut în faţa blocului de domiciliu din municipiul Suceava, el convingând-o să-l conducă la apartamentul unde aceasta locuia, sub pretextul de a verifica instalaţia de apă.

În interiorul apartamentului, bărbatul a agresat-o sexual pe minoră, ameninţând-o cu moartea dacă se opune, după care a părăsit locuinţa, precizează sursa citată.

Ulterior, la data de 23 iulie s-a dispus extinderea cercetărilor pentru săvârşirea a două noi infracţiuni, respectiv coruperea sexuală a minorilor şi violare de domiciliu.

În urma investigaţiilor şi cercetărilor efectuate de lucrătorii de poliţie judiciară de la Biroul Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, autorul faptei a fost identificat şi prins, el fiind reţinut şi prezentat instanţei care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

Cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

Potrivit site-ului Monitorul de Suceava, este vorba despre un bărbat de 45 de ani din Botoşani, Zeno Irinel Havârneanu, cu un istoric infracţional plin de fapte asemănătoare chiar şi în afara graniţelor, încă din 2006, când abia ce fusese eliberat din închisoare, dar a fost prins conducând fără permis.

Ca să nu ajungă înapoi în spatele gratiilor, a fugit în Italia unde a comis două violuri, apoi a părăsit peninsula fugind în Marea Britanie, unde a violat şi ucis o tânără. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel