Un român a șantajat doi preoți din Italia și a reușit să stoarcă de la ei 100.000 de euro

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Un român a șantajat doi preoți din Italia și a reușit să stoarcă de la ei 100.000 de euro / Foto: Unsplash
Un român a șantajat doi preoți din Italia și a reușit să stoarcă de la ei 100.000 de euro / Foto: Unsplash

Doi preoți italieni din Torino au căzut victimele unui bărbat român în vârstă de 37 de ani, într-un caz de șantaj și hărțuire care a șocat comunitatea locală. Românul Un român a reușit să stoarcă de la ei 100.000 de euro.

Bărbatul, cunoscut sub numele de „Marcello”, s-a prezentat inițial la ușa bisericii din zona San Paolo, solicitând ajutor sub pretextul unor probleme financiare urgente.

Românul a început prin a solicita haine și mâncare, povestindu-le preoților despre problemele financiare ale familiei sale.

"Soția mea este bolnavă și trebuie operată, fiul meu merge la școală, dar nu pot să-i cumpăr cărți", i-a spus el, reușind să obțină o donație în numerar de peste 10.000 de euro. În plus, preoții i-au oferit o scrisoare de recomandare pentru a-i ajuta să obțină sprijin suplimentar de la alte parohii din oraș.

 

Românul a recurs la amenințări, când preoții au refuzat să-i mai ofere sprijin financiar

 

Cu toate acestea, situația a luat o întorsătură neașteptată când bărbatul a dispărut pentru câteva luni, reapărând în luna iunie. La revenirea sa, a început să ceară sume tot mai mari de bani, iar când preoții au refuzat să-i mai ofere sprijin financiar, a recurs la amenințări și mesaje agresive.

Unul dintre preoți a părăsit biserica pentru a se ocupa de probleme administrative, iar celălalt, în vârstă de peste 80 de ani, se mutase în altă parte. Cu toate acestea, românul încă avea numerele lor de telefon și a început să-i hărțuiască cu mesaje amenințătoare, avertizându-i că "o să se termine rău de tot" dacă nu îi dădeau ceea ce solicita.

Cu timpul, presiunile și amenințările au devenit insuportabile pentru preoți, care au fost determinați să transfere fonduri către agresor, totalizând aproape 100.000 de euro. Cu toate acestea, bărbatul român nu s-a oprit și a continuat să ceară mai mult, amenințându-i și hărțuindu-i neîncetat.

„Nu e suficient. Nu e suficient. Am nevoie de mai mulți. Și dacă vorbești, te bat. O să vezi tu. Nu trebuie să vorbești despre asta cu nimeni. Oricum știu unde ești”, le spunea pe rând celor doi preoți, conform presei italiene.

 

Sora unui preot a reușit să pună capăt situației

 

Situația a atins punctul culminant atunci când unul dintre preoți, îngrijorat de evoluția situației, a cerut ajutor financiar chiar surorii sale. La început, sumele erau mici, dar au crescut rapid. Susținută de suspiciunile față de schimbarea bruscă a stilului de viață al fratelui său, femeia a investigat și a reușit să-l convingă să meargă la poliție.

Cazul a fost preluat de un procuror, iar românul a fost arestat sub acuzația de acte de persecuție. În fața autorităților, acesta a negat acuzațiile, recunoscând doar primirea banilor fără a admite presiunile pe care le exercita asupra preoților. Cu sute de mesaje și apeluri înregistrate în telefoanele preoților, procesul se anunță a fi complex și intens. Comunitatea locală rămâne șocată de acest caz, iar autoritățile încearcă să afle mai multe detalii despre motivul din spatele acțiunilor românului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel