Un român a pus la cale un plan diabolic: Și-a aruncat fiul în aer, pentru a se răzbuna pe fosta soţie pe care o violase

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Un român a pus la cale un plan diabolic Și-a aruncat fiul în aer, pentru a se răzbuna pe fosta soţie pe care o violase
Un român a pus la cale un plan diabolic Și-a aruncat fiul în aer, pentru a se răzbuna pe fosta soţie pe care o violase

A fost pronunţată o sentinţă definitivă în cazul unui individ care, din dorinţa de a se răzbuna pe fosta soţie, a aruncat în aer locuinţa în care se afla împreună cu fiul de 7 ani.

Curtea de Apel Bacău a pronunţat o sentinţă definitivă în cazul lui Ştefan Bocancea, în vârstă de 40 de ani, din Piatra Neamţ, un individ care a pus la cale un plan diabolic, provocând o explozie în locuinţa în care se afla împreună cu fiul de doar 7 ani.   

În acest mod dorea să se răzbune pe fosta soţie, care divorţase de el şi pe care o violase în timpul derulării acţiunii judecătoreşti. Atât inculpatul, cât şi procurorii au atacat decizia instanţei de fond, Tribunalul Neamţ, însă nu s-a schimbat nimic. Judecătorii i-au interzis inculpatului mai multe drepturi, inclusiv cele părinteşti, pe o perioadă de 4 ani după ce execută pedeapsa principală.   

„Admite apelurile declarate de Parchetul Neamţ şi inculpatul Bocancea Ştefan împotriva sentinţei penale (...) a Tribunalului Neamţ. (...) Deduce din pedeapsă durata măsurii preventive a reţinerii (...) şi arestarea la domiciliu (...). Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate. Definitivă“, conform recentei hotărâri a Curţii de Apel Bacău, citată de Adevărul.   

Ştefan Bocancea, de 40 de ani, a fost găsit vinovat de săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor şi distrugere. Pentru cele două fapte s-au aplicat pedepse de 8, respectiv 3 ani şi 6 luni de închisoare. S-a revocat suspendarea pentru o altă condamnare, mai veche, de 3 ani, cea pentru viol, toate acestea au fost contopite, urmând ca inculpatul să execute 12 ani şi 2 luni de închisoare.   

Inculpatului i s-a mai interzis, tot pe o perioadă de 4 ani, dreptul de a comunica cu victima sau cu membrii de familie ai acesteia şi de a se apropia de locuinţa, locul de muncă, şcoala sau alte locuri unde victima desfăşoară activităţi sociale. Minorului rănit în explozie i-au fost acordate daune de 100.000 de euro, despăgubiri morale şi 4.416 lei, materiale. Alţi câţiva vecini au cerut şi au primit sume cuprinse între 350 şi 15.000 de lei, bani pentru repararea caselor după pagubele provocate de explozia provocată.   

 

Fiul - leziuni grave, făptaşul - răni minore 

 

Infracţiunile au avut loc pe 27 ianuarie 2021, într-un bloc din Piatra Neamţ, când individul a provocat intenţionat o explozie în camera unde se afla alături de fiu. Ştefan Bocancea a premeditat fapta, neîmpăcându-se cu ideea că a pierdut custodia copilului rezultat dintr-o scurtă căsnicie. Considera că a fost nedreptăţit la divorţ, deşi în timpul acţiunii civile în instanţă a comis o faptă penală.   

Şi-a violat soţia, intrând fără drept în casa în care aceasta stătea, lucru pentru care a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare. Înainte de data exploziei, Bocancea nu i-a reîncredinţat fostei soţii copilul, deşi magistraţii stabiliseră termene clare când minorul trebuia să stea cu mama şi când ar fi trebuit să fie la tată.   

Pe 27 ianuarie 2021, când fosta soţie l-a anunţat că va veni după copil, deoarece nu îi fusese dat după perioada cât a fost lăsat să stea cu tatăl, acesta a ameninţat că va provoca o explozie. I-a trimis fostei neveste un mesaj în care arăta că va comite un gest necugetat. Femeia, speriată de cele ce i s-au transmis, a cerut ajutor la numărul unic de urgenţă 112, iar forţele de intervenţie s-au mobilizat imediat.   

La apariţia oamenilor legii în apropierea blocului, Bocancea a deschis mai multe butelii, a dat foc la nişte haine, iar în urma acumulării de gaze s-a produs o explozie şi un incendiu. Minorul a fost transportat la Spitalul Sfânta Maria din Iaşi cu arsuri de gradul I şi II pe faţă, scalp, urechi şi mâini, leziunile necesitând pentru vindecare 22- 25 de zile de îngrijiri medicale. Făptaşul a suferit şi el câteva răni, dar au fost minore. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel