Un român a pus la cale un nou tip de înșelăciune. Cum funcționează metoda „gratis la munte”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Un recidivist din Bucureşti a reuşit să păcălească mai mulţi hotelieri din mai multe staţiuni montane din România, petrecând sejururi fără să le plătească.

Ioan Răzvan Gheorghe Rîmari, în vârstă de 49 de ani, este un recidivist cu o multitudine de condamnări la activ, iar noua metodă de înşelăciune a pus-o la cale la scurt timp după ce a ispăşit o pedeapsă cu închisoarea.  

Bărbatul a vrut să se recupereze după perioada de detenţie, relaxându-se în mai multe staţiuni montane din România, din zona Braşov-Harghita. Potrivit procurorilor, recidivistul avea un modus operandi prin care reuşea să îi păcălească pe operatorii serviciilor turistice. De regulă, făcea rezervări telefonice direct la recepţia hotelurile, unori cu numele real, alteori cu nume false, pretinzându-se a fi reprezentantul unori societăţi comerciale. Invocând că în funcţie de vreme, ar putea să-şi prelungească sejurul, recidivistul solicita ca plata să o efectueze la sfârşitul şederii. Hotelierii nu apucau să mai vadă vreun leu de la turistul escroc, deoarece acesta dispărea subit înaintea zilei în care era programată plecarea.

Ultima condamnare a lui Rîmari a fost pronunţată recent de Judecătoria Braşov, într-un dosar în care recidivistul a fost judecat pentru înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Recidivistul a fost pus sub acuzare după o ţeapă dată hotelului Carpaţi din Predeal. Bărbatul s-a prezentat la recepţia hotelului Carpaţi şi a solicitat să fie cazat într-o cameră, timp de 5 nopţi, după ce în prealabil rezervase telefonic o cameră pe numele fals, Linari Răzvan, relatează Adevărul. Recepţionera hotelului i-a înmânat bărbatului fişa de anunţare a sosirii şi a plecării, pentru completarea datelor privind identitatea şi a celor referitoare la durata şederii. Recidivistul a completat fişa cu date false şi cu date adevărate.

 

A mințit că este angajat al unei societăţi din Bucureşti

 

Astfel, a precizat un prenume adevărat şi domiciliul care figurează în actul de identitate, respectiv în municipiul Bucureşti 2. De asemenea, a trecut pe fişa de anunţare a sosirii şi a plecării ziua şi luna naşterii reale, locul naşterii real, cetăţenia reală. Celelalte date înscrise de către inculpat erau false, respectiv numele “Linari”, anul naşterii “61” şi  numărul cărţii de identitate. Bărbatul a comunicat recepţionerei că va dori eliberarea facturii de cazare pe numele firmei la care era angajat, minţind-o că este angajat al unei societăţi din Bucureşti.

Deoarece în acel moment se cazau mai multe persoane, recepţionera i-a solicitat inculpatului să lase datele societăţii comerciale, urmând ca factura să o întocmească mai târziu. Inculpatul a trecut datele societăţii comerciale, respectiv denumirea, numărul de înregistrare în Registrul Comerţului, pe o foaie de hârtie.

 

Turistul buclucaş, un escroc care anterior înşelase şi alte hoteluri din zonă

 

În ziua în care turistul ar fi trebuit să se decazeze, angajaţii hotelului au constatat că acesta a părăsit incinta fără a achita contravaloarea serviciilor de care a beneficiat (cazare, mic dejun şi toate produsele din minibar). În urma sa, recidivistul a lăsat în cameră un tricou şi o bucată de pâine. Deşi a încercat în repetate rânduri să îl contacteze, recepţionerea hotelului nu a reuşit, numărul care îi fusese comunicat fiind inaccesibil.

Din acest motiv, martora a luat hotărârea să ia legătura cu angajaţii societăţii comerciale menţionată de inculpat ca angajatoare. Aceştia i-au comunicat că nu au nici un angajat cu numele Linari Răzvan. În urma cercetărilor desfăşurate de poliţiştii de investigaţii criminale, avea să se descopere că turistul buclucaş este un escroc care anterior înşelase şi alte hoteluri din zonă.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel