Un român a fugit în Austria, pentru a scăpa de pedeapsa cu închisoarea

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
O asistentă din Marea Britanie, acuzată pentru uciderea a şapte bebeluși. Doctorii erau nedumeriți de rata crescută a mortalității de pe turele ei
O asistentă din Marea Britanie, acuzată pentru uciderea a şapte bebeluși. Doctorii erau nedumeriți de rata crescută a mortalității de pe turele ei

Un român, în vârstă de 40 de ani, riscă doi ani de închisoare, dacă va fi găsit vinovat după ce a fost trimis în judecată în lipsă. Ancheta a fost demarată de polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Pitești care aveau două cauze penale privind săvârșirea infracțiunilor de distrugere și lovire sau alte violențe.

În iulie 2017, suspectul a avut o altercaţie în trafic cu alt bărbat. Individul a lovit cu o bâtă autoturismul adversarului provocând-i avarii.

Cea de-a doua faptă, pentru care a fost întocmit dosar penal, a avut loc în după-amiaza zilei de 12 decembrie 2020, când piteşteanul a bătut un alt bărbat de 48 de ani, tot din Pitești, provocându-i leziuni ce au necesitat 7-8 zile de îngrijiri medicale, scrie ziarulargesenilor.ro.

Deoarece bărbatul s-a sustras urmăririi penale, dosarul cauzei urmează să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată, în lipsă. Anchetatorii au informaţii că inculpatul se află în Austria, acolo unde a fugit ca să scape de anchetă.

 

Austria. Un alt român, care spărgea mașini cu un clește special a terorizat un cartier întreg din Viena

 

Un român a fost arestat la Viena, fiind acuzat ca a spart mai multe mașini în cartierul Simmering.  Un român în vârstă de 47 de ani a terorizat șoferii din cartierul vienez Simmering, după ce o serie de furturi din mașini. Acesta a fost prins însă de un echipaj de poliție duminică, în jurul orei 17.30.

Potrivit presei locale, un martor a observat un bărbat care părea să forțeze ușa mașinii sale, dar și la altele din parcare. El a alertat poliția și a comunicat serviciilor de urgență locul exact al spărgătorului. Agenții sosiți la fața locului au reușit să-l prindă pe român și să-l aresteze. 

Ofițerii au confiscat un clește special pe care bărbatul îl avea asupra sa și au efectuat și un test de alcool. Probabil pentru a-și face curaj, românul băuse, având o alcoolemie măsurată de 1,4 la mie. 

 

Români din Austria, condamnați la ani grei de închisoare

 

Arestarea românului din Viena vine la puțin timp după ce trei români au fost condamnați pentru 21 de spargeri în Carintia și Stiria. Trei români au fost condamnați recent la Tribunalul Regional Klagenfurt pentru 21 de spargeri în Carintia și Stiria. Toți trei, în vârstă de 30 de ani, au o listă lungă de dosare penale. În fața senatului judecătorilor laici, prezidat de judecătorul Gernot Kugi, toți trei au mărturisit că le-a părut teribil de rău pentru toate furturile comise. Primul inculpat a primit trei ani, al doilea inculpat a scăpat cu doi ani, iar al treilea a primit un an de închisoare. 

În luna februarie, primul și al doilea inculpat și-au început turul de spargeri, au lovit în total de 20 de ori în Carintia, dar și în Stiria. În aprilie, a venit rândul pieței Adeg din Strasbourg, de data aceasta cei doi fiind conduși de fratele primului inculpat. A așteptat în parcare, ceilalți doi au mers la supermarket. Cu toate acestea, au declanșat sistemul de alarmă. Poliția a început o vânătoare de oameni, iar cei trei au fost prinși și luați în arest.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel