Un român a fost condamnat pentru furt în Italia. După 11 ani, carabinierii îl găsesc în România

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Un român a fost condamnat pentru furt în Italia. După 11 ani, carabinierii îl găsesc în România și reușesc să îl aresteze, urmând să fie transferat la o închisoare din Italia, țara în care a comis infracțiunile.

Hoțul se ascundea în România dar carabinierii l-au vânat, l-au identificat și l-au arestat. Un român de 40 de ani, fost rezident în Sant'Elpidio a Mare, a ajuns în cătușe și a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru că ar fi comis mai multe furturi în zonă.

 

Român, condamnat pentru furt în Italia. Carabinierii îl găsesc în România

 

Operațiunea a fost efectuată de Carabinierii Departamentului Operațiuni - Unitatea de Investigații a Comandamentului Provincial Fermo, la încheierea unor investigații precise care au vizat urmărirea unor fugari încă în libertate, conform presei străine.

Militarii au reușit să-l identifice pe cetățeanul român care devenise protagonistul a numeroase infracțiuni de prădare. De-a lungul timpului bărbatul a adunat mai multe plângeri care l-au costat o pedeapsă definitivă de cinci ani de închisoare. Însă, în anul 2011 bărbatul își pierduse urma, astfel că măsura nu a fost dusă niciodată la îndeplinire, fiind declarat fugar.

 

Urmele bărbatului se pierduseră în 2011

 

Cercetările, efectuate de Direcția Operațiuni, au făcut posibilă localizarea bărbatului în România lângă Buzău, astfel că poliția din Italia s-a activat imediat pentru a solicita un mandat european de arestare. Datorită cooperării polițienești internaționale și sprijinului prețios al poliției române, carabinierii au reușit să-l localizeze și să-l aresteze în România, țara lui natală.

Bărbatul, căutat din 2011, este acum pe mâinile autorității judiciare române și așteaptă să fie transferat în Italia pentru a-și ispăși pedeapsa. Fazele de localizare și captare au fost realizate datorită colaborării prețioase oferite de poliția română prin ofițerii de legătură italieni care activează în România și serviciul pentru cooperare polițienească internațională de la direcția centrală a poliției penale cu sediul la Roma.

 

-------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link->  https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel