Un român a fentat taxele de drumuri din Europa „din pedală“. Șoferul, dat în urmărire în Ungaria

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Un șofer român, controlat de Administrația Națională a Vămilor și Impozitelor (ANV) pe drumul 86, a încercat să se sustragă de la plata taxei de drum folosind un dispozitiv montat la plăcuța de înmatriculare prin care aceasta putea fi înclinată cu ajutorul unei pedale acționate din interiorul mașinii, pentru ca numărul să nu poată fi citit de dispozitive, a declarat miercuri ofițerul de presă al ANV.

„Inspectorii fiscali au observat la începutul lunii iunie, cu ocazia controlului unui camion românesc în apropiere de Rédics, care se îndrepta spre Italia, că plăcuța de înmatriculare putea fi înclinată mecanic cu ajutorul unei pedale încorporate în cabina șoferului, pe care acesta o acționa mecanic.

Cu ajutorul pedalei, șoferul a reușit să încline plăcuța de înmatriculare în jos, în apropierea camerei, astfel încât numărul de înmatriculare să nu poată fi identificat“, a declarat azi Etelka Juhászné Prantner, ofițerul de presă al ANV.

Poliția a fost informată de Administrația Națională a Vămilor și Impozitelor și a inițiat o procedură de căutare a șoferului pentru infracțiunea de utilizare abuzivă a unui semn unic de identificare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel