Un român a aruncat în aer un bancomat dintr-o clădire de apartamente din Elveția: „A acționat cu bună știință și cu intenție criminală“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Procuratura Generală a Elveției a formulat acuzații în legătură cu explozia bancomatului din Sevelen, care a avut loc în decembrie 2019. Un român de 30 de ani a fost arestat în Austria. Pagubele create de el se ridică la aproape 130.000 de franci elvețieni.

În acel moment, autorul a jefuit numerar în valoare de 126.600 de franci și a lăsat în urmă pagube materiale de aproximativ 100.000 de franc. Suspectul, un romn de 30 de ani, este condamnat la o pedeapsă anticipată.

În aceeași lună în care banca din Sevelen a reușit să pună în funcțiune un nou bancomat - și anume în iunie 2020 - suspectul a fost arestat în Austria.

Presupusul autor a acționat cu "intenție criminală"


După cum scrie portalul de știri fm1today.ch, bărbatul de 30 de ani a fost arestat de Fedpol și se află acum în arest preventiv, până atunci el fiind în arest preventiv. Deoarece bancomatul era amplasat în exteriorul unei clădiri rezidențiale și comerciale cu mai multe etaje, acuzatul a acceptat vătămarea persoanelor și deteriorarea bunurilor altor persoane și "a acționat cu bună știință și cu intenție criminală", potrivit declarației Parchetului General al Elveției.

Inculpatul este acuzat de punere în pericol prin folosirea de explozibili și gaze toxice, furt calificat și distrugere calificată de bunuri, continuă fm1today.ch.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel