Un primar și soţia sa, răpuși de COVID-19 în aceeași zi. Preot: M-a sunat de la spital și mi-a spus unde sunt locurile de veci

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Vestea că primarul a murit, iar după câteva ore a decedat și soţia sa a cutremurat intreaga comunitatea din satul Zastânca, Republica Moldova. Astăzi, cei doi soţi au fost înmormântaţi. Preotul satului susţine că primarul Pavel Covalciuc şi-ar fi anticipat decesul.

 „Vorbind cu dumnealui cu exact două săptămâni în urmă, când era transportat de la Soroca la un spital din Chişinău, el a prevăzut că nu se va întoarce de acolo. M-a sunat şi mi-a spus chiar unde să-l înmormântăm, mi-a spus unde sunt locurile.”, spune preotul paroh, Liviu Cernei.

Se pare că edilul s-ar fi infectat la serviciu. Bărbatul a fost dus la Spitalul din Soroca pentru tratament, iar după scurt timp, a fost internată şi soţia acestuia. Deoarece starea celor doi s-a agravat, primarul şi soţia lui au fost transferaţi la Spitalul Republican din Chişinău. Ambii au murit pe 9 noiembrie, la o diferenţă de doar câteva ore.

„Ambii soţi aveau o formă destul de gravă, fiind afectaţi de Covid-19. Plămânii lor au fost afectaţi practic în totalitate, ambii aveau pneumonie bilaterală. Pe lângă aceasta au mai avut şi patologii concomitente. Dumnealui a fost vaccinat, iar doamna nu era vaccinate. Însă vârsta înaintată şi alte patologii, au jucat un rol negativ.”, a declarat, pentru TVR Moldova, Marina Zibliuc, purtător de cuvânt al Spitalului Republican Chişinău. 

Localnicilor din Zastânca deplâng moartea celor doi soţi. Pavel Covalciuc, primarul satului Zastânca, avea 72 de ani, iar soţia sa - 68. Ambii au luptat cu virusul timp de aproape două săptămâni.

 

Peste o mie de cazuri noi de infectare cu COVID-19, raportate astăzi în Moldova 

 

Alte 1.111 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost raportate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 7 cazuri asociate cu contact în afara țării: 3 - Italia, 1 - Germania, 1 - România, 1 - Franța, 1 - Rusia. Numărul total de teste efectuate – 7.744, dintre care 4461 teste rapide. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în Republica Moldova a ajuns la 350.679. Din numărul total de cazuri, 18 sunt în rândul lucrătorilor medicali: (8 - medici, 6 - asistenți medicali, 4 - personal auxiliar).

În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internate 2698 persoane confirmate cu infecția COVID-19, dintre care 285 în stare extrem de gravă și 57 pacienți sunt supuși ventilării mecanice. Alte 1.218 persoane au fost vindecate. În total, 329.912 persoane au fost tratate de COVID-19.

În tratament la domiciliu cu forme ușoare și moderate de COVID-19 se află 7633 persoane, iar 12.120 sunt sub supraveghere la domiciliu. Totodată, au fost raportate alte decese provocate de COVID-19.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel