Un plutonier-major al ISU a sărit pe geam ca să nu fie prins băut. Românul transporta pacienţi Covid la spital

Mihaela Horchidan |
Data publicării:
Un plutonier-major al ISU care transporta pacienţi Covid la Lețcani a sărit pe geam ca să nu fie prins băut. Ce pedeapsă a primit
Un plutonier-major al ISU care transporta pacienţi Covid la Lețcani a sărit pe geam ca să nu fie prins băut. Ce pedeapsă a primit

Un plutonier-major al ISU care transporta pacienţi Covid a fugit pe geam de la muncă, de teamă să nu fie prins băut de un control. El tocmai se întorsese la volanul autospecialei care a transportat persoane infectate la Spitalul mobil Leţcani, din Iași.

Bărbatul, angajat al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a fost condamnat recent pentru părăsirea postului. Acesta era angajat la IJSU ca şofer pe autospeciala pentru victime multiple, utilizată pentru transportarea bolnavilor de COVID, informează Ziarul de Iași.

În dimineaţa zilei de 28 octombrie a anului trecut, a fost trimis în misiune pentru transportul unor bolnavi de la spitalul modular Leţcani pentru investigaţii la Spitalul de Boli Infecţioase şi retur. În jurul orei 15.30, acesta s-a întors la sediul Detaşamentului 2 Pompieri din zona industrială. Acolo, a văzut o mașină, folosită în mod obişnuit de conducerea IJSU pentru controalele inopinate, inclusiv pe linia depistării consumului de alcool în timpul serviciului. În uşa hangarului, plutonierul s-a întâlnit cu un superior care i-a ordonat să se prezinte pe platou, unde şoferii urmau să fie testaţi cu aparatul etilotest. Cu o seară în urmă, bărbatul consumase aproximativ 400 ml de vodcă fără a mânca.

 

Bărbatul nu este la prima abatere disciplinară

 

Astfel, acesta a intrat în hangar, dar a ieşit pe geamul care dă spre parcarea de lângă sediul unităţii. Ulterior, s-a urcat la volanul autoturismului său BMW şi a plecat spre centrul oraşului, fără a avea acordul vreunui superior. Cazul a fost preluat de procurorii Parchetului Militar Iaşi. 

Într-o primă fază, bărbatul a afirmat că i s-a făcut rău de la mirosul soluţiei de dezinfectare proaspăt folosită. Apoi, a recunoscut într-un final  comiterea celor două infracţiuni de care a fost acuzat, respectiv insubordonare şi părăsirea postului sau a comenzii. 

Bărbatul nu se afla la prima problemă disciplinară, căci în noiembrie anul trecut a fost condamnat tot pentru insubordonare, la 1 an şi 6 luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei.

Ulterior, a fost trecut în rezervă, iar fostului plutonier-major i-a fost anulată pedeapsa iniţială şi a fost condamnat luna trecută de Tribunalul Militar la 1 an şi 10 luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. 

Sentinţa nu este încă definitivă, ea fiind atacată de procurorii militari în apel, relatează ziaruldeiași.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel