Un plic cu șapte documente false, descoperite în Vama Albița. Dosar penal pentru un șofer

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
plic_cu_acte_false_vama_albita
plic_cu_acte_false_vama_albita

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit ascunse asupra unui bărbat cu cetățenie română și R. Moldova șapte documente false. 

În data de 03 februarie, în jurul orei 22.45, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, B.N., cu cetățenie română și R.Moldova, în vârstă de 35 de ani, conducând un ansamblu de vehicule format dintr-un autocamion și o semiremorcă, înmatriculate în județul Ilfov.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra vehiculului și persoanei, ocazie cu care echipa comună de control, formată  din poliţişti de frontieră și lucrători vamali, a descoperit ascunse, într-un plic aflat în buzunarul interior al hainei lui B.N., şapte documente cu însemnele autorităţilor române: trei cărți de identitate, trei permise de conducere și un certificat de pregătire profesională a conducătorilor auto, având  imprimate date și fotografii ale altor persoane.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentele în cauză nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unora autentice, fiind false. Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a fost contactat de un cetățean din R. Moldova, în Chișinău, care l-a rugat să transporte plicul în care se găseau cele şapte documente în România și urma să-l predea unei persoane pe care urma să o contacteze telefonic. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi luate masurile legale ce se impun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel