Un pasager a decis să piloteze singur un avion easyJet spre Spania, după ce zborul a fost întârziat din cauza pilotului

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Un pasager a decis să piloteze singur un avion easyJet spre Spania, după ce zborul a fost întârziat din cauza pilotului   / Foto: Unsplash
Un pasager a decis să piloteze singur un avion easyJet spre Spania, după ce zborul a fost întârziat din cauza pilotului / Foto: Unsplash

Într-o poveste desprinsă parcă din filme, un bărbat și tată din Manchester a devenit eroul zilei după ce a preluat comanda și a pilotat singur un avion easyJet către Alicante, Spania, în lipsa pilotului. 

Totul a început cu o cursă întârziată care s-a transformat într-o aventură neașteptată. Zborul spre Spania, care se anunța a fi o vacanță bine meritată pentru Michael, soția și fiul său, a fost grav întârziat din cauza lipsei neașteptate a pilotului. Însă, într-un moment de ingeniozitate, Michael, care era de profesie pilot licențiat easyJet, a considerat că ar fi mai bine să își aducă documentele profesionale la aeroport pentru a fi pregătit în caz că ar putea fi de ajutor.

 

Un bărbat a ajuns din pasager în pilot în câteva minute

 

Și uite că ce era de necrezut s-a întâmplat: Michael a primit permisiunea să piloteze avionul, devenind astfel eroul zilei pentru familia lui și ceilalți pasageri așteptând să plece spre destinația lor de vacanță. Cu vocea caldă și plin de umor, a anunțat pasagerii că își va conduce familia și pe ceilalți într-un zbor spre Alicante.

Mama uneia dintre pasagerele de pe zborul respectiv a fost atât de uimită încât a înregistrat acest moment incredibil și l-a distribuit pe rețelele de socializare. În mesajul ei, surprinderea și recunoștința pentru această întâmplare neașteptată sunt evidente.

"Ajung la îmbarcare și l-am întrebat pe tipul de la ghișeu ce se întâmplă. El a spus, "oh, pilotul a dispărut, dar un alt pasager va pilota avionul."„Din fericire, tipul era chiar pilot!!! Probabil că ar fi fost anulat zboruș dacă nu era el! Legendar", scrie femeia conform Ladbible.

 

Cum s-a întâmplat

 

"Am sunat la easyJet și am spus: Bună, stau în terminal și nu fac nimic. Am permisul de conducere la mine - în mod deliberat. Am actele de identitate la mine și aș vrea foarte mult să plec în vacanță, iar dacă aveți nevoie de o favoare, stau aici, gata să pilotez”, povestește bărbatul.

"Te sunăm noi înapoi'", a fost răspunsul aeroportului conform lui Michael.

"Treizeci și opt de secunde mai târziu, m-au sunat înapoi și mi-au spus: Te rugăm, te rugăm frumos cu o cireașă mare deasupra, poți să zbori cu avionul până la Alicante?”, spune el.

Arătând că era îmbrăcat casual, dar subliniind că și-a pus o pereche oficială de pantofi de pilot "pentru orice eventualitate", Michael a spus: "Deci, dacă sunteți de acord ca unul dintre piloții dumneavoastră să arate așa astăzi, vom merge la Alicante."

Anunțul său a fost întâmpinat cu aplauze din partea pasagerilor.

 

Declarațiile conducerii easyJet

 

Reprezentanții easyJet au confirmat ulterior că întârzierea zborului a fost cauzată de problemele generate de eșecul controlului traficului aerian francez din ziua respectivă.

„Îi suntem recunoscători unuia dintre piloții noștri care călătorea în vacanță de la Manchester la Alicante cu familia sa și care s-a oferit voluntar să opereze zborul. Acest lucru a însemnat că clienții au putut ajunge la destinație și arată angajamentul și dedicarea echipajului nostru.

Acest lucru este pe deplin în conformitate cu reglementările, deoarece el avea licența și actele de identitate cu el. Siguranța este întotdeauna cea mai mare prioritate a noastră."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel