Un nou tip de escrocherie! Mare atenție cui arătați declarațiile pe proprie răspundere

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
StiriDiaspora

Chiar și în timpul pandemiei, escrocii s-au gândit la o nouă metodă de a face bani. Aceștia s-au dat drept polițiști și au cerut la control declarațiile pe proprie răspundere.

Polițiștii din Iași au anunțat că doi indivizi de 30, respectiv de 33 de ani, au fost arestaţi preventiv sâmbătă, 26 aprilie, fiind acuzaţi de tâlhărie calificată.

„Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 22 aprilie a.c., în timp ce s-ar fi aflat pe raza municipiului Iaşi, prin simularea de calităţi oficiale şi folosirea unui cuţit, aceştia ar fi deposedat trei minori de telefoanele mobile, cauzând un prejudiciu de aproximativ 1.800 de lei", au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi. Aceştia au mai arătat că prejudiciul a fost recuperat doar parţial, fiind restituit părţilor vătămate. Stoica şi Habliuc s-au dat poliţişti atunci când au comis fapta, ei profitând şi de perioada specifică sării de urgenţă, când forţele de ordine sunt mult mai numeroase pe teren şi legitimează adesea cetăţenii. Decizia de arestare în cazul lor a fost luată de Judecătoria Iaşi, însă nu este definitivă.

 

Au cerut documentele unui pensionar care ducea gunoiul

 

Și în municipiul Vaslui, bărbaţi îmbrăcaţi cu însemne militare au cerut documentele unui pensionar care ducea gunoiul la tomberonul de lângă bloc, fapta petrecându-se în jurul orei 16, deci în afara orelor în care persoanele cu vârsta peste 65 de ani au voie să iasă din locuinţe.

Escrocii îmbrăcati în oameni ai legii l-au anunţat pe pensionarul care ducea gunoiul că amenda este 2.000 de lei, dar că nu vor mai încheia proces verbal în cazul în care le va da lor 1.000 de lei. Ceea ce bătrânul a și făcut.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel