Un nou județ din România va avea autostradă. Contractul a fost semnat: „Este un moment istoric”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunţat, vineri, că semnarea primului contract de proiectare şi execuţie a primei secţiuni de autostradă din judeţul Sălaj este „un moment istoric”.

Este vorba despre un tronson de 12 kilometri, între Zimbor şi Poarta Sălajului. El a spus că în acest an vor fi daţi în folosinţă 25 de kilometri din Autostrada Transilvania. Valoarea contractului este de peste 680 de milioane de lei, fără TVA, potrivit CNAIR.

„Asistăm astăzi la un moment istoric în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii de transport rutier din judeţul Sălaj. Mă refer la semnarea primului contract de proiectare şi execuţie a primei secţiuni de autostradă din judeţul Sălaj. Este vorba despre primii 12 kilometri de autostradă care se vor construi în Sălaj între localităţile Zimbor şi Poarta Sălajului. La 17 ani de la semnarea contractului Bechtel, când ne propuneam să realizăm 415 de kilometri de autostradă între Braşov şi Oradea. La şapte ani de la rezilierea acelui contract, când reuşisem să dăm în circulaţie 51 de kilometri de autostradă, astăzi pot să afirm că Autostrada Transilvania prinde viaţă în judeţul Sălaj”, a declarat Bode, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Prefectura Sălaj, potrivit News.ro.

 

CNAIR a anunţat că vineri a fost semnat contractul de proiectare şi execuţie Autostrada Braşov - Târgu Mureş - Cluj – Oradea

 

El a afirmat că în acest an vor fi daţi în folosinţă 25 de kilometri din Autostrada Transilvania şi au fost semnate contracte de proiectare şi execuţie pentru alţi 52 de kilometri.

El a anunţat că săptămâna viitoare va fi anunţat câştigătorul licitaţiei pentru cei 14 kilometri ai autostrăzii din sectorul Nuşfalău-Suplacu de Barcău, dar şi că a fost reluată licitaţia pentru tronsonul dintre Suplacu de Barcău şi Chiribiş.

CNAIR a anunţat că vineri a fost semnat contractul de proiectare şi execuţie Autostrada Braşov - Târgu Mureş - Cluj – Oradea, Sectiunea 3B: Mihăieşti - Suplacu de Barcău, Subsecţiunea 3B2: Zimbor - Poarta Sălajului (km 13+260 - km 25+500) cu ofertantul declarant câştigător: asocierea SC SA&PE Construct SRL - SC Spedition UMB SRL - SC Tehnostrade SRL.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel