Un nou cutremur PUTERNIC a făcut PRĂPĂD în Albania. Printre victime: logodnica fiului premierului albanez şi întreaga ei familie

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură YouTube.com
Sursa foto: captură YouTube.com

Cutremurele nu se mai opresc în Albania. Un nou seism de 5,2 a avut loc astăzi. Bilanţul tragediei a ajuns la 40 de morţi. Printre victime: logodnica fiului premierului albanez şi întreaga ei familie.

Peste 650 de oameni, care au fost scoşi de sub dărâmături, sunt internaţi în stare gravă. Astăzi este ziua naţională a Albaniei, dar mobilizarea întregii ţări este pentru găsirea supravieţuitorilor. Printre ruine ar mai putea fi oameni în viaţă. Azi-noapte au reuşit să scoată un copil şi un tânăr.

Bilanţul morţilor a ajuns la 40. Printre ei este şi logodnica fiului premierului Albaniei. Prim-ministrul Edi Rama a fost alături de oameni încă din prima zi. Astăzi, a primit vestea cumplită, scrie Observator.

Peste 650 de oameni sunt în spital, în stare gravă. Alte câteva mii au rămas pe drumuri. Mulţi mai au doar hainele de pe ei. Unii dorm în corturile amplasate de autorităţi pe stadionul din oraş, iar alţii dorm în maşini sau pe stradă. Sunt îngroziţi pentru că meteorologii anunţă ploi puternice în zonă.

Zeci de clădiri sunt afectate. În multe dintre ele, nu se va mai locui niciodată. Oamenii spun că o parte din vină o are şi statul.

Astăzi este ziua naţională a Albaniei, dar nimeni nu se mai gândeşte la sărbătoare. Ceremoniile au fost anulate şi prioritatea autorităţilor rămân supravieţuitorii. La misiunile de salvare participă şi 52 de pompieri români cu patru câini special antrenaţi.

Cutremurul din Albania s-a produs marţi noapte şi a avut 6,4 pe Richter. A fost la o adâncime de doar 10 kilometri, la intersecţia a două plăci tectonice, europeană şi africană. România nu este pe traseul acestor plăci, însă chiar astăzi, la doar 60 de kilometri de Constanţa, s-a produs un cutremur de 3,2 pe Richter.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel