Motociclist român, prins de două ori la rând pe picior greșit. Tânărul gonea cu peste 100 de kilometri pe oră în localitate

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Preot jefuit de un motociclist prin tehnica „oglinzii retrovizoare”. Victima a fost târâtă zeci de metri pe asfalt / Sursa foto: freepik.com
Preot jefuit de un motociclist prin tehnica „oglinzii retrovizoare”. Victima a fost târâtă zeci de metri pe asfalt / Sursa foto: freepik.com

Un motociclist a fost depistat, joi, de poliţişti în timp ce conducea în municipiu cu viteza de 124 de kilometri pe oră, iar după ce a fost sancţionat a mai fost înregistrat în aceeaşi zonă cu viteza de 107 kilometri pe oră.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) a anunţat vineri că tânărul, în vârstă de 21 de ani, a fost depistat cu aparatul radar pe una din străzile principale din Tulcea, strada Isaccei, în timp ce mergea cu motocicleta cu viteza de 124 de kilometri pe oră, pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 50 de kilometri pe oră.

'Ulterior, la scurt timp, conducătorul moto a fost înregistrat din nou de aparatul radar, pe aceeaşi stradă, cu viteza de 107 kilometri pe oră. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional, conform prevederilor O.U.G. nr.195/2002 republicată, fiind dispusă şi măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 210 zile', a anunţat IPJ.

În comunicatul transmis presei, IPJ Tulcea aminteşte că neadaptarea vitezei la condiţiile de drum reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de evenimente rutiere şi-i îndeamnă pe şoferi să adapteze permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum şi de trafic. 

 

Vezi și: Șofer român, pericol extrem în trafic: Polițiștii din Cehia, care au analizat traficul din elicopter, au rămas uimiți de tupeul său

 

Polițiștii au surprins trei șoferi de camioane care au depășit unde nu aveau voie, în timpul unei operațiuni de supraveghere a traficului pe autostrada D1. Un român a fost amendat pe loc cu 5.000 de coroane cehe.

Luni după-amiază, ofițerii de la Departamentul de Autostrăzi Velký Beranov și ofițerii de la Departamentul de Supraveghere Rutieră din cadrul Direcției Regionale de Poliție a Regiunii Vysočina s-au concentrat pe verificarea respectării prevederilor Legii privind circulația rutieră de către șoferii care circulă pe autostrada D1, în cadrul unei operațiuni de siguranță rutieră.

În cadrul acțiunii a fost mobilizat și un elicopter al Serviciului aerian al Poliției Republicii Cehe, care a fost mobilizat pentru mai puțin de o oră din cauza condițiilor climatice actuale, când, din cauza ploii abundente și a norilor, nu au existat condiții adecvate de zbor.

 

Șofer român, pericol extrem în trafic

 

În timpul operațiunii de luni, polițiștii au depistat în total 36 de încălcări ale Legii privind circulația rutieră și au soluționat 36 de infracțiuni la fața locului prin aplicarea de amenzi în cadrul procedurii de comandă.

Printre acestea se numără:

- 11 cazuri de posesie a unui aparat telefonic
- șapte cazuri de exces de viteză
- șase cazuri de nepurtare a centurii de siguranță
- patru cazuri de conducere necorespunzătoare
- două cazuri de neplată a unei taxe de autostradă
- două cazuri de alte infracțiuni
- nerespectarea condițiilor tehnice într-un caz.

Citește continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel