Un moldovean intenționa să ajungă în Europa cu acte false

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Un moldovean intenționa să ajungă în Europa cu acte false
Un moldovean intenționa să ajungă în Europa cu acte false

Un cetățean al Republicii Moldova, care intenționa să ajungă în Europa, avea asupra sa un act fals.  Pe numele acestuia, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Sud au deschis un dosar penal.

 

 

Incidentul a fost avut loc în seara zilei de 7 iunie, la punctul de trecere a frontierei Cahul. Pentru efectuarea formalităților de control la trecerea frontierei de stat, pe direcţia ieşire din Republica Moldova s-a apropiat un microbuz cu pasageri, care urma să ajungă în Italia.

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au verificat mijlocul de transport și pasagerii. Ca urmare, în portmoneul unuia dintre călători, polițiștii de frontieră au descoperit un permis de conducere moldovenesc, care nu corespundea unui document autentic, relatează noi.md.

Actul a fost supus unor verificări suplimentare, în urma cărora angajaţii Poliţiei de Frontieră au stabilit prezența indicilor de falsificare. Bărbatul de 43 de ani a mărturisit că, la începutul anului 2020, și-a făcut permis de conducere în Federația Rusă, prin intermediar. Ultimul a transmis documentul prin poştă, iar pentru serviciile sale ar fi primit suma de 10.000 de ruble rusești. Polițiștii de frontieră cercetează cazul sub aspectul săvârșirii infracțiunii privind deținerea și folosirea actelor oficiale false.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel