Mort dar viu: Un moldovean întors din străinătate a aflat că e DECEDAT. A găsit chiar și mormântul cu numele său pe cruce

Liviu Ludovic / 19 mar 2021, 13:01 Salveaza PDF Comentarii
Ghenadie Furman - mortul viu din Republica Moldova
Ghenadie Furman - mortul viu din Republica Moldova

Un moldovean întors din străinătate a aflat că este mort de un an, fiind chiar și înmormântat. Povestea a fost publicată de postul TV 8 Moldova.

Povestea incredibilă a moldoveanului care s-a întors din străinătate și a găsit un mormânt cu numele său pe cruce.

Ghenadie Furman, din satul Baurci, raionul Cahul, Republica Moldova, revenit acasă pe 3 februarie 2021, după un contract de muncă în Germania, și a aflat că este decedat de mai bine de un an și chiar înmormântat, notează postul TV 8 Moldova.

Un om mort în acte, în realitate, s-a dovedit a fi viu

 

Acesta s-a întors de curând acasă, din străinătate, iar la trecerea frontierei, vameșii i-ar fi spus că toate actele îi sunt anulate. Ajuns acasă, Ghenadie Furman, a dat fuga la primărie, dar spre marea sa uimire, a aflat că a fost deja îngropat, iar la cimitir spune că și-a găsit și locul odihnei de veci cu o cruce la cap. Indignat de eroarea admisă de autorități, acum, bărbatul trebuie să bată pragurile instanțelor, pentru a demonstra că este viu și nevătămat. Poliția din raion a inițiat o anchetă în acest caz.

La începutul lunii februarie, înainte de revenirea sa acasă, din Germania, Ghenadie Furman povestește că a fost nevoit să aștepte o zi, la aeroport, deoarece atunci când i-a fost verificat pașaportul, în baza de date, acesta s-a dovedit a fi anulat

„Și vin aici și o zi m-am odihnit la fiică-mea și a doua zi mă duc la Poliție să văd situația. Ei îmi arată, ei mă rog, iată așa, vă rog domnule Furman ne iertați, iată așa și așa, dar noi te-am îngropat! Asta-i realitatea. Păi ce, am scris și la Procuratură să se clarifice și zice că așteptați, așteptați, aveți răbdare, că trebuie să fie judecată și în baza la judecată o să vă înviem”.

Bărbatul a plecat la muncă, în Germania, în anul 2018, iar la întoarcerea sa acasă a primit o copie a certificatului de deces de la Oficiul Stării Civile, care ar confirma moartea sa. Timp de o lună, de când a revenit în țară, el a scris cerere la Poliție, s-a adresat și la Procuratură, însă fără niciun rezultat.

Fiica bărbatului povestește că, în toamna anului trecut, ea a fost telefonată de Poliția din localitate, care o anunța că tatăl lor ar fi mort. Însă după câteva zile, fratele acesteia a mers la morgă și, după ce a identificat cadavrul, despre care se presupunea că e Ghenadie Furman, le-a spus responsabililor că acesta nu este tatăl lor. Prin urmare, anchetatoarea care se ocupa de caz, le-ar fi dat asigurări că, acesta va fi înmormântat cu nume necunoscut, ca mai târziu, să afle cu toții că Ghenadie Furman a fost trecut, totuși, pe lista celor morți și că a fost eliberat și un act de deces pe numele lui.

Potrivit primarului localității Baurci-Moldoveni, Elena Enachi, confuzia s-a creat anume după ce Poliția din raion a găsit acel cadavru și a presupus că ar fi a lui Ghenadie Furman. Ulterior, actul de deces a fost întocmit de Oficiul Stării Civile a raionului Cahul, în baza unor materiale ale Poliției.

Potrivit ofițerului de presă de la Inspectoratul de Poliție Cahul, Cristina Ciobanu, cazul este în gestiunea procuraturii raionului Cahul și urmează să aibă loc procedurile necesare pentru restabilirea actelor de identitate ale lui Ghenadie Furman. Un asemenea caz are loc pentru prima dată la Cahul, mai noteaza sursa citata.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy