Un moldovean a fost reținut, după ce a traversat înot râul Prut. Bărbatul intenționa să ajungă în Franța

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Polițiștii de frontieră Iași au reținut un bărbat din Republica Moldova care a traversat înot râul Prut, dorind să ajungă pe căi ilegale în Franța.

Potrivit serviciului de presă al Poliției de Frontieră Iași, la 9 mai, în jurul orei 16.20, poliţiştii de frontieră au depistat, în timpul executării unei misiuni de supraveghere a frontierei de stat, în preajma localităţii de frontieră Orzeni, județul Iași, un bărbat a cărui prezenţă în zonă nu era justificată.

La solicitarea de a se prezenta, poliția a stabilit că bărbatul este cetăţean al R. Moldova. În vederea continuării cercetărilor, acesta a fost condus la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iași. În urma verificărilor şi cu sprijinul autorităților din Republica Moldova, s-a stabilit că persoana este un cetățean moldovean, în vârstă de 44 ani, care a trecut înot râul Prut cu intenția de a ajunge în Franţa.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. În baza Acordului de Readmisie, bărbatul a fost preluat de autorităţile de frontieră ale RM pentru continuarea cercetărilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel