Un bărbat, care intenționa să ajungă în Belgia, reținut chiar pe aeroport. A prezentat polițiștilor acte false

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului Poliţiei de Frontieră Aeroport Bacău efectuează cercetări în privinţa unui bărbat palestinian asupra căruia a fost descoperit un permis de ședere pentru muncă ce avea însemnele autorităților din Belgia şi care s-a dovedit a fi fals total.

 

În data de 10.05.2021, în jurul orei 12.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Bacău, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pe sensul de ieșire din ţară, la cursa companiei Blue Air 0B 2923, în direcția Belgia (Bruxelles), un bărbat din Palestina, în vârstă de 25 ani.

Bărbatul a prezentat la controlul documentelor un permis de ședere eliberat de autoritățile belgiene, despre care omenii legii au avut suspiciuni că nu este unul autentic, fapt pentru care s-a luat măsura efectuării de verificări specifice asupra actului în cauză. Astfel, în urma studierii documentului în cauză cu ajutorul video comparatorului spectral din dotare, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals total. Totodată, s-a constatat faptul că bărbatul a intrat în România în baza unei vize de lungă ședere și ulterior a obținut un permis de ședere pentru studii pe teritoriul României.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat faptul că a obținut respectivul permis de ședere pentru muncă, în perioada 2018-2019, de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaşte. Persoana în cauză a fost predată polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Imigrări al județului Bacău, urmând a fi luată în custodie publică în vederea îndepărtării de pe teritoriul României. Totodată, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat, uz de fals și fals material în înscrisuri oficiale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel