Italia. Zeci de români, refuzați la îmbarcarea în avion pe aeroportul din Bergamo

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Italia. Zeci de români, refuzați la îmbarcarea în avion pe aeroportul din Bergamo
Italia. Zeci de români, refuzați la îmbarcarea în avion pe aeroportul din Bergamo

Zeci de români au fost refuzați la îmbarcare, în acest weekend, pe aeroportul din Bergamo, Italia.

Potrivit primelor informații, românii nu au fost lăsați să se îmbarce din cauză că nu aveau test PCR.

„Au fost două zile la rând. Prima dată în seara de 8 mai când am mers la aeroportul Bergamo ni s-a spus că nu va fi lăsat să fie îmbarcat fiul nostru pentru că nu avea un test PCR, iar pe soția mea au lăsat-o să se întoarcă în țară pentru că avea deja două doze de vaccin injectate. Ei au venit la mine în vacanța de Paște în Italia, aici unde locuiesc eu. 

Am mai descoperit un grup de români care se întorceau acasă în țară dintr-o croazieră și alți cetățeni care erau din Italia și voiau să meargă în România. Nu au fost lăsați să se îmbarce în avion pentru că nu aveau test PCR. Toția aveau test antigen”, a spus  Valeriu Cebotar la un post de televiziune.

 

„I-am cumpărat băiatului un alt bilet, dar tot nu l-au primit la îmbarcare”

 

Potrivit românului, s-a făcut o adresă către autorități, iar un oficial de la Consulatul României a reușit să-i îmbarce doar pe cei care veneau din croazieră, nu și pe ceilalți cetățeni refuzați la check-in.

„La insistența noastră față de persoanele care operau check-in să cheme pe cineva din superiori, nu au vrut să cheme pe nimeni, să sune la nimeni. Noi fiecare în parte am sunat la Poliția de Frontieră din România, la DSP... ne-au răspuns toți și ne spuneau că suntem primiți în țară, nu ne împiedică nimeni. Doar că cei de la companie spuneau că nu știu ce Directivă au. 

Nu am reușit să îl aduc pe copil în țară. A doua zi a trimis una dintre persoane în numele tuturor celor blocați un mail la Consulatul Român și mi-a spus că va veni consulul la aeroport să ne îmbarce la cursa de duminică. I-am cumpărat băiatului un alt bilet, am venit la aeroport la Bergamo și când a venit acel consul... surpriză: plecau doar cei care veneau din croazieră. Ceilalți nu au fost îmbarcați!”, povestește Valeriu Cebotar.

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link->  https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel