Un miros misterios a fost semnalat în Finlanda și Rusia. ”M-am trezit cu durere de cap și nu puteam respira”

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Un miros puternic s-a simțit în Helsinki și câteva regiuni din Rusia. 

Un miros puternic și misterios a fost raportat în regiunea din jurul capitalei Finlandei, Helsinki, a declarat duminică departamentul de salvare al orașului, cu rapoarte despre un miros care vine și din părți ale Rusiei.

Mirosul a fost simțit într-o zonă întinzându-se pe cel puțin 60 km (37 mile) de-a lungul coastei de sud a Finlandei și seamănă cu sulf sau cauciuc ars, a spus departamentul, relatează The Independent. 

„În Helsinki și în regiunea Uusimaa, mai larg, s-a observat de la un timp la altul un miros puternic în aer. Serviciul de salvare și alte autorități investighează în prezent problema. Conform informațiilor actuale din măsurătorile calității aerului de la Institutul Meteorologic Finlandez, mirosul nu prezintă un risc pentru sănătate. Autoritățile vor continua să investigheze problema în cooperare”, au scris departamentul într-o postare pe platforma X. 

”M-am trezit de la miros” 

 

O publicație rusă, Fontanka, a raportat duminică că locuitorii din mai multe zone din Sankt Petersburg, orașul rus cel mai apropiat de Finlanda, s-au plâns de un miros neplăcut, comparându-l cu cel de gaz, gunoi sau cauciuc ars.

„A ajuns până pe Insula Vasilyevsky. Miroase ca o combinație de gunoi, cauciuc ars și ardere. M-am trezit de la miros la ora 7 dimineața, am închis toate ferestrele,” a scris Dasha Nukolova, un locuitor. 

Citește și: Surpriza unui tânăr după ce s-a mutat în Finlanda. A citit că este cel mai fericit loc din lume

„Da, la Primorskaya nu poți respira, este un miros teribil, ca de gaz. M-am trezit cu durere de cap și nu puteam respira,” a scris Masha Artamonova, un alt rezident. 

Conform autorităților locale citate de Fontanka, stațiile de monitorizare nu au înregistrat nimic peste nivelurile permise de poluare a aerului. Un comitet de management al mediului din Rusia a susținut, de asemenea, că stațiile de monitorizare a aerului atmosferic cele mai apropiate nu au înregistrat poluare excesivă.

--------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel