Un meteorit a explodat deasupra orașului american Pittsburgh, pe 1 ianuarie. Fenomen ciudat resimțit în locuințe

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Un meteor care a provocat un boom sonic ce a zguduit locuinţele dintr-o periferie a oraşului american Pittsburgh pe 1 ianuarie a explodat în atmosferă şi a eliberat o cantitate de energie echivalentă cu cea furnizată de 30 de tone de TNT, au anunţat oficialii din Statele Unite, citaţi de apnews.com.  

Meteor Watch, o reţea de socializare administrată de NASA, a anunţat duminică seară că o "ipoteză rezonabilă" a vitezei meteorului de aproximativ 45.000 mph (72.420 km/h) ar permite o estimare a dimensiunii sale la aproximativ un yard (0,91 metri) în diametru şi o masă de aproape jumătate de tonă (454 de kilograme).

Dacă cerul nu ar fi fost înnorat, potrivit NASA, meteorul ar fi putut fi văzut cu uşurinţă pe bolta cerească în timpul zilei - fiind de circa 100 de ori mai strălucitor decât Luna plină.

O staţie de infrasunete din apropiere a înregistrat valul sonic provocat de explozia meteorului, ce a dus la dezmembrarea acestuia în atmosferă, permiţând specialiştilor de la NASA să facă aceste estimări.

Shannon Hefferan, de la Serviciul Naţional de Meteorologie (NWS) din Statele Unite, a declarat pentru Tribune-Review că datele satelitare au înregistrat o explozie deasupra comitatului Washington, sâmbătă, cu puţin timp înaintea orei locale 11:30, iar oficialii americani au precizat că aceasta a fost provocată de un meteor care "a căzut în atmosfera" Pământului. Shannon Hefferan a precizat că un eveniment similar s-a produs pe 17 septembrie 2021 în comitatul Hardy din statul american West Virginia.

Locuitorii din South Hills şi alte zone învecinate au raportat că au auzit un zgomot puternic şi că au simţit că locuinţele lor începeau să se cutremure. Oficialii din comitatul Allegheny au confirmat însă că în acea regiune nu au fost înregistrate activităţi seismice şi nici furtuni cu fulgere şi tunete. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel