Un mare supemarket din Ungaria raționalizează o serie de alimente de bază

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
Fotografie creată de Anna Tarazevich, de la Pexels
Fotografie creată de Anna Tarazevich, de la Pexels

Începând din 1 februarie, un lanț de supermarketuri din Ungaria, prezent şi în România, impune raționalizarea la o serie de alimente de bază. 

Ulei de floarea soarelui, făină, zahăr, pulpă de porc, piept de pui și lapte de vacă cu 2,8% grăsime, toate aceste alimente vor putea fi achiziționate cu limită. Decizia vine după ce Guvernul de la Budapesta a decis plafonarea prețului mai multor produse de bază.

La două săptămâni de la această decizie, vine și o reacție a unui mare lanț de supermarketuri din Ungaria. Acesta a anunțat că anumite produse de bază vor putea fi cumpărate în cantități plafonate, astfel uleiul va putea fi cumpărat până la 10 litri, zahărul și făina până la 10 kilograme, respectiv laptele UHT până la 12 litri.

Supermarketul s-a angajat chiar să aibă prețuri mai mici decât plafoanele maximale impuse de executivul de la Budapesta, iar în presa din Ungaria au început să apară explicații ale acestei strategii de marketing. Se vorbește despre faptul că prin aceste plafonări clienții vor fi tentați să cumpere mai mult.

 

Va urma România exemplul raționalizării dat de Ungaria?

 

În România, despre plafonarea prețurilor produselor de bază totul este la nivel de discuție. Între prețurile din România și Ungaria diferența este în favoarea României, în special din cauza diferențelor de TVA, 9% la noi, respectiv 27% în Ungaria.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că: „în Ungaria așa s-a făcut, mi se pare normal. Nu poți să cumperi cu camionul că facem export de produse plafonate”.

Ulterior, liderul PSD a revenit asupra declarației și a spus că „este o limitare, nu o raționalizare.”

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel