Un mall din București va găzdui o secție de poliție și primul centru de consiliere antidrog pentru adolescenți

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Un mall din București va găzdui o secție de poliție și primul centru de consiliere antidrog pentru adolescenți / Foto: Captura Youtube
Un mall din București va găzdui o secție de poliție și primul centru de consiliere antidrog pentru adolescenți / Foto: Captura Youtube

Mall-ul Grand Arena devine gazda unei inițiative inovatoare în București: deschiderea unei secții de poliție și a primului centru de consiliere antidrog pentru adolescenți.

Începând de joi, un spațiu amplu de 1.000 de metri pătrați la primul etaj al complexului comercial este dedicat noii Secții 26 de Poliție, care a fost relocalizată din sediul anterior. Această secție, care deservește zona de sud a Bucureștiului, găzduiește acum diverse birouri ale Poliției, inclusiv cel de Ordine Publică, Investigații Criminale și Criminalistică, alături de un birou de eliberare a cazierului judiciar. Accesul în incinta secției este securizat și asigurat independent de orele de funcționare ale centrului comercial.

Primarul general, Daniel Băluță, a evidențiat semnificația acestui proiect în contextul creșterii consumului de droguri în România.

"Astăzi avem o premieră în România, un parteneriat dezvoltat cu Ministerul Afacerilor Interne, prin Poliția Municipiului București, pe de o parte, și împreună am realizat noul sediu al Secției 26 de Poliție, unul extrem de important", a spus acesta.

Mutarea sediului secției de poliție a fost gândită pentru a facilita accesul cetățenilor și pentru a optimiza timpul de răspuns al poliției la evenimentele care necesită intervenția lor.

 

Primul centru de consiliere antidrog pentru adolescenți 

 

Un alt pas important în această inițiativă este deschiderea primului centru de consiliere antidrog pentru adolescenți în cadrul Agenției Naționale Antidrog (ANA). Directorul ANA, comisarul șef Georgiana Ramona Dabija, a subliniat caracterul istoric al acestui moment, evidențiind necesitatea acestui serviciu în contextul consumului tot mai răspândit de droguri în rândul tinerilor români. 

"Vom oferi servicii de consiliere psihosocială cu ajutorul a patru psihologi și doi asistenți sociali, iar serviciile medicale vor fi asigurate cu sprijinul medicilor psihiatri și pediatri de la Spitalul Obregia. (...) Este foarte important pentru noi toți, este foarte important pentru Ministerul Afacerilor Interne să vină cu această soluție pentru copiii din România, pentru că începând de astăzi acest centru va fi exclusiv pentru ei. Este un serviciu gratuit și confidențial; de asemenea, și pentru familiile lor, care vor avea posibilitatea de a intra în contact cu alți părinți care au trecut prin aceeași situație", a precizat Dabija.

Statistici alarmante furnizate de ANA arată că unul din zece copii la nivel național a consumat cel puțin o dată droguri ilicite, iar una din cinci persoane ajunge la serviciile de urgență din cauza consumului abuziv de substanțe interzise.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel