Un liceu din Constanţa va trece la cursuri exclusiv online. Patru profesori, confirmaţi cu Covid-19

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
sala_de_clasa
sala_de_clasa

Un liceu din municipiul Constanţa va trece la cursuri online, după ce patru angajaţi au fost confirmaţi cu Covid-19, aceştia neintrând în contact cu elevii unităţii de învăţământ.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a transmis, luni seară, că în cursul acestei zile a fost informat de cazurile de Covid-19 de la Liceul Teoretic Ovidius.

„Am fost informaţi că la Liceul Teoretic Ovidius Constanţa patru angajaţi sunt cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2. Aceştia nu au intrat în contact cu elevii unităţii de învăţământ, doi fiind deja spitalizaţi de săptămâna trecută, alţi doi (personal didactic auxiliar) primind confirmarea în această seară, nefiind prezenţi astăzi în şcoală. La propunerea şcolii, pe data de 15 septembrie, se va aproba punerea în aplicare a scenariului 3 de funcţionare a unităţilor sau a instituţiilor de învăţământ preuniversitare. În permanență se păstrează comunicarea cu DSP și cu Instituția Prefectului, în vederea aplicării eficiente a soluțiilor ce se impun, conform prevederilor legale în vigoare. Preocuparea majoră este asigurarea climatului de siguranță și a confortului emoțional al elevilor, al părinților și al cadrelor didactice. Din acest motiv, apelăm la partenerii media pentru o comunicare transparentă și corectă, care să ofere stabilitate în comunitate, în aceste situații speciale”, a anunţat Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Din cele 515 unităţi de învăţământ din judeţul Constanţa, 223 au început şcoala în scenariul 1 (participarea directă, „faţă în faţă”), 285 - scenariul 2 (atât participare directă, cât şi online, alternativ: scenariul „hibrid”), iar 7 - scenariul 3 (participare numai online).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel