Un jandarm român, ales într-o funcție importantă la nivelul Consiliului Europei

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Maiorul Dinca Adrian
Maiorul Dinca Adrian

Maiorul Dincă Adrian, reprezentantul Jandarmeriei Române, a fost ales preşedinte şi va conduce Comitetul pentru siguranţă şi securitate al Convenţiei Consiliului Europei, pentru o perioadă de doi ani.

Acest comitet propune legislaţia, verifică aplicarea ei şi coordonează acţiunile celor 47 de state membre ale Consiliului Europei în ceea ce priveşte combaterea discriminării, rasismului, violenţei, promovarea echităţii şi fairplay-ului cu prilejul partidelor de fotbal şi a altor evenimente sportive.

În calitate de preşedinte al acestui for european, reprezentantul Jandarmeriei Române va conduce activitatea comitetului, urmând să prezideze reuniunile acestuia şi să reprezinte instituţia în relaţiile cu partenerii externi, anunță Agerpres. Amintim faptul că, din anul 2015 şi până în prezent, maiorul Dincă Adrian deţine şi funcţia de vicepreşedinte al European Think-Tank, un grup de lucru european al experţilor în domeniul asigurării ordinii publice la evenimente sportive.

Delegaţia României în cadrul Comitetului are în componenţă şi reprezentanţi ai Ministerului Tineretului şi Sportului şi ai Federaţiei Române de Fotbal, instituţii alături de care Jandarmeria Română îşi desfăşoară activitatea şi are strânse colaborări. Consiliul Europei este entitatea care a emis Convenţia Consiliului Europei referitoare la o abordare integrată a siguranţei, securităţii şi serviciilor la partidele de fotbal şi alte evenimente sportive (T-S4), care a fost deschisă pentru semnături la data de 3 iulie 2016. România a semnat Convenţia la data de 29.11.2016 şi a ratificat-o în anul 2018, mai consemnează sursa citată. Comitetului pentru siguranţă şi securitate al Convenţiei Consiliului Europei este forul responsabil pentru monitorizarea aplicării tratatului menţionat şi pentru interpretarea prevederilor acestuia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google NewsGet it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel