Un incendiu uriaș de vegetație a izbucnit pe o suprafață de 5.000 de hectare în California. Șase pompieri au ajuns de urgență la spital

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Un uriaș incendiu de vegetație se întinde pe o suprafață de 5.000 de hectare în California, iar locuitorii îngroziți sunt evacuați din casele lor, iar șase pompieri au ajuns de urgență la spital. Incendiul a fost provocat de o căldură sufocantă de 40 de grade Celsius.

Incendiile de vegetație din California au izbucnit miercuri în zonele rurale, acaparând tufișurile uscate și provocând evacuări, deoarece statul se află sub un val de căldură care ar putea dura până la Ziua Muncii.

Incendiul intens din Castaic, în nord-vestul comitatului Los Angeles, a făcut ravagii pe 4.625 de hectare de dealuri care conțin case împrăștiate. Interstate 5, o rută majoră pe direcția nord-sud, a fost închisă din cauza unui incendiu care a ars câteva sute de hectare în doar câteva ore.

Un zid de flăcări a fost vizibil pentru locuitori, iar fumul s-a ridicat la mii de metri în aer, în timp ce avioanele aruncau apă din lacul Castaic din apropiere. 

Nu au fost raportate imediat pagube la clădiri, dar un parc de case mobile cu 94 de locuințe a fost evacuat.

 

Opt pompieri au ajuns la spital, însă nu există răniți

 

O școală primară a fost, de asemenea, evacuată. Temperaturile din zonă au atins peste 40 de grade, iar vântul a suflat până la 27 km pe oră, au declarat meteorologii.

Opt pompieri au ajuns la spital din cauza problemelor provocate de căldură, dar toți erau în stare bună, a declarat adjunctul șefului Departamentului de pompieri din Los Angeles County, Thomas Ewald.

Se așteptau mai mulți răniți, pe măsură ce echipele se confruntă cu o căldură extremă care se așteaptă să se prelungească până săptămâna viitoare, a declarat Ewald în timpul unei conferințe de presă miercuri seară. 

'Purtând echipament greu de stingere a incendiilor, târând furtunuri, legănând unelte, oamenii de acolo sunt pur și simplu epuizați', a spus el conform Daily Mail.

 

Ar putea apărea și alte incendii în comitatul LA, pe măsură ce căldura toridă continuă

 

Avioanele vor continua să arunce apă și substanțe ignifuge asupra incendiului pe timpul nopții, iar vânturile ar putea să se schimbe spre nord pe parcursul nopții, ceea ce ar putea face ca focul să ardă înapoi asupra lui însuși, a spus Ewald.

Ewald a mai spus că ar putea apărea și alte incendii în comitatul LA, pe măsură ce căldura toridă continuă. Pentru a tăia focarele de incendiu, mai multe buldozere vor fi angajate joi în jurul comitatului ca măsură de precauție, a spus el.

'Acesta este zona care arde în acest moment. Dar avem 6.000 de kilometri pătrați din comitatul LA pe care trebuie să îi luăm în considerare pentru mâine', a spus el.

 

Un alt incendiu a ars cel puțin patru clădiri

 

Un alt incendiu a ars cel puțin patru clădiri, inclusiv o casă, și a provocat evacuări în zona Dulzura, în estul comitatului San Diego, în apropiere de granița cu Mexicul. Acesta s-a extins rapid la peste 2.4281 Kilometri pătraţi și a determinat ordine de evacuare pentru cel puțin 400 de case, au declarat autoritățile.

Ruta de stat 94 a fost închisă. Mountain Empire Unified School District va fi închis joi, au declarat oficialii.

Serviciul Vamal și de Protecție a Frontierelor din SUA a anunțat că portul de intrare Tecate cu Mexicul s-a închis miercuri seară cu trei ore mai devreme din cauza incendiului și nu se va redeschide până când condițiile nu se vor îmbunătăți pentru a asigura "siguranța publicului călător". Călătorii ar putea continua să folosească punctul de trecere Otay Mesa, care funcționează 24 de ore pe zi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel