Un importator de fructe din România a primit o jumătate de tonă de cocaină în loc de comanda de banane

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Un importator de fructe şi legume din Chiajna s-a trezit cu un transport de jumătate de tonă de cocaină.

Bărbatul a dat o comandă de banane din Belgia, însă când a primit transportul, s-a trezit cu 503 kg de cocaină, în valoare de peste 25 de milioane de euro,, împachetată în 35 de baxuri de banane.

În momentul în care a realizat ce a primit, a sunat la poliţie.

Proveniența baxurilor de banane era Columbia, potrivit IGPR.

Au venit cei de la crimă organizată şi au preluat probe pentru teste de laborator. S-a descoperit că marfa avea o puritate de 98%.

Anchetatorii încearcă să afle unde trebuiau să ajungă drogurile de fapt.

Transportul de droguri ar fi intrat prin Portul Constanţa fără să fie detectat de autorităţi, pentru că niciun scaner din vămile din România nu funcţionează în prezent. 

"La data de 26.07.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală au fost sesizaţi de către ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti cu privire la faptul că, într-un depozit de pe raza judeţului Ilfov, a fost depistată o cantitate de 503 kilograme cocaină disimulată în 35 de baxuri de banane. În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că respectiva cantitate de cocaină a ajuns pe teritoriul României într-un transport de aproximativ 20 de tone de banane, de provenienţă Columbia, achiziţionat de pe raza unui stat al Uniunii Europene. Valoarea de piaţă a drogurilor indisponibilizate este de aproximativ 25 de milioane de euro. Prin ordonanţa DIICOT s-a dispus începerea urmăririi penale in rem, cu privire la săvârşirea infracţiunilor prevăzute de art. 2 şi art. 3 din Legea 143/2000", transmite DIICOT.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel