Un grup de 45 de migranți care se îndreptau spre Statele Unite au fost descoperiți în Mexic, în interiorul unui tractor cu remorcă deghizat în camion de gunoi

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Forțele de securitate mexicane au descoperit 45 de migranți ascunși între pereții acoperiți ai unui tractor cu remorcă deghizat în camion de gunoi în statul de coastă Veracruz.

Institutul Național de Migrație a declarat că soldații Gărzii Naționale au oprit șoferul pentru o inspecție de rutină pe o autostradă, luni, la ora 4:50 dimineața.

Foi de metal zdrobite, țevi, capace și cutii de conserve s-au ridicat de pe podea până în tavanul containerului de marfă atunci când agenții de pază au deschis ușa încărcăturii, iar ulterior au devenit suspicioși când au auzit voci.

Indivizii s-au târât afară din container printr-un spațiu mic din partea dreaptă jos a mașinii de gunoi.

 

Șoferul a fost arestat și plasat în custodia Procuraturii Generale a statului Veracruz

 

Agenții de imigrare au cercetat containerul și au constatat că migranții erau ascunși între garduri de plasă și saltele aliniate peste un perete, lăsând grupul fără acces la ventilație.

Potrivit Institutului Național de Migrație, grupul de migranți era format din: 20 de persoane din Venezuela, nouă din Republica Dominicană, cinci din Ecuador și trei din Bangladesh. Ceilalți trei migranți erau din El Salvador, Guatemala și Nicaragua.

Cele nouă femei și cei 34 de bărbați, toți adulți, au fost duși la o unitate locală a Institutului Național de Migrație din orașul Acayucan.

 

Este cea mai recentă rețea de trafic de migranți prinsă de forțele de securitate mexicane

 

Este cea mai recentă rețea de trafic de migranți prinsă de forțele de securitate mexicane și de agenții de imigrare, după ce aproape 400 de migranți au evadat dintr-un tractor cu remorcă fierbinte și fără aer, abandonat joia trecută în apropiere de Acayucan.

În acel incident, sătenii și lucrătorii de la o benzinărie din apropiere au intrat în acțiune după ce au auzit strigătele de ajutor venind din containerul de marfă și au ajutat la deschiderea ușilor acestuia.

Unii dintre migranți au spart găuri în containerul de marfă pentru a ieși, în timp ce alții au scăpat prin acoperiș.

Aproximativ 94 de migranți au fost tratați de paramedici la fața locului, în timp ce restul au reușit să fugă.

Cel puțin 6.592 de migranți au murit sau au dispărut în America în timpul călătoriei lor spre Statele Unite, potrivit Organizației Internaționale pentru Migrație. 

Cel puțin 652 au murit sau au dispărut în 2021 până vinerea trecută, fiind pe cale să eclipseze totalul de anul trecut, când au fost raportate 1.248 de decese sau dispariții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel