„Un genial student român din Franţa”, elogiat în presa franceză. Florian, despre „dispreţul” cu care este aşteptată Diaspora

Captură lepetitjournal.com
Captură lepetitjournal.com

Jurnaliștii de la Lepetitjournal.com s-au întâlnit cu „un genial student român care locuiește în Franța”, Florian Voinea, plecat din anul 2012 și fără să ştie limba a fost admis la una dintre cele mai prestigioase facultăţi de economie.

„Mulţi nu ştiau nimic despre România, într-un oficiu poştal mama mea a fost chiar întrebată dacă numele „România” de pe cartea ei de identitate era prenumele ei. Altă dată a fost întrebat dacă România se află în Europa. Cu toate acestea, alţi francezi aveau o imagine negativă asupra României şi cred că aici, în special, există destul de multe clişee asociate cu imigraţia economică”, a povestit Florian, în interviul pentru Lepetitjournal.com.

Florian învaţă la una dintre cele mai prestigioase şcoli de afaceri din Franţa: Şcoala Superioară de Ştiinţe Economice şi Comerciale (ESSEC).

„Mă gândesc şi la mulţi români care, conduşi de visul de a se întoarce în ţara lor natală pentru a schimba lucrurile, au fost dezamăgiţi de răceala şi chiar de dispreţul cu care au fost întâmpinaţi acasă, dar şi de dificultatea pe care au întâlnit-o în materializarea proiectelor lor”, a răspuns Florian jurnaliștilor când a fost întrebat dacă s-ar reîntoarce în România.

 

[citeste si]

 

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy