Un fost oficial de rang înalt de la Kremlin care a demisionat din cauza războiului din Ucraina este în spital, paralizat parțial

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Un fost oficial de rang înalt de la Kremlin care a demisionat din cauza războiului din Ucraina este în spital, paralizat parțial
Un fost oficial de rang înalt de la Kremlin care a demisionat din cauza războiului din Ucraina este în spital, paralizat parțial

Au apărut noi imagini care îl arată pe fostul oficial de la Kremlin care a demisionat din cauza războiului lui Vladimir Putin în Ucraina, care zace într-un spital din Sardinia, parțial paralizat și incapabil să închidă ochii.

În timp ce starea lui Anatoly Chubais a fost diagnosticată astăzi în mod oficial ca având sindromul Guillain-Barré - o afecțiune neurologică rară - există rapoarte conform cărora serviciile secrete italiene continuă să investigheze cazul în legătură cu un posibil joc necurat.

Chubais, în vârstă de 67 de ani, care a fost cândva șeful de cabinet al Kremlinului, viceprim-ministru și emisar climatic al lui Putin, a fost vizitat astăzi și de un procuror italian.

 

Serviciile de informații occidentale se tem că laboratoarele rusești au încercat să creeze toxine care imită boli reale

 

Acest lucru va fi cercetat deoarece mai mulți inamici ai lui Putin au suferit otrăviri sau au murit în circumstanțe suspecte, serviciile de informații occidentale temându-se că laboratoarele rusești au încercat să creeze toxine care imită boli reale.

Politicianul, care în anii 1990 a condus programul de privatizare a industriei sovietice, a suferit o paralizie parțială a feței și nu poate merge sau închide ochii.

Chubais este cel mai înalt oficial rus care a demisionat în semn de protest față de războiul brutal purtat de Putin în Ucraina, după ce, în martie, a demisionat din funcția de trimis al președintelui la organizațiile internaționale și a fugit din țara sa natală.

El a servit Rusia timp de mulți ani și a fost un oficial de top al Kremlinului chiar înainte ca Putin să fie promovat la primul său post în guvernul federal.

'Starea lui s-a stabilizat, dar Anatoli Chubais este încă la terapie intensivă, picioarele și brațele nu îi funcționează bine, ochii nu pot fi închiși și are paralizie facială parțială', a declarat jurnalista și fostă candidată la alegerile prezidențiale Ksenia Sobchak, care a dezvăluit prima dată povestea bolii sale.

 

Specialiștii au verificat locația unde i s-a făcut rău pe fondul temerilor de otrăvire

 

Sindromul Guillain-Barré, o afecțiune rară și gravă care poate pune în pericol viața, afectează nervii din picioare, mâini și membre.  Acesta provoacă predominant amorțeală, slăbiciune și durere.

O postare de pe canalul de telegramă al SVR General anti-Putin a susținut că Chubais a fost numit pe o listă de succese, fără a oferi însă nicio dovadă pentru o astfel de afirmație.

Lista ar fi fost alcătuită din persoane ostile lui Nikolai Patrușev - un apropiat al președintelui care este secretar al Consiliului de Securitate al Rusiei.

Canalul a susținut anterior că luna trecută a avut loc o tentativă misterioasă - și neanunțată - de asasinat împotriva lui Patrușev, în vârstă de 71 de ani, fost șef al serviciului secret FSB, despre care se crede că este cel căruia Putin îi transmite puterea atunci când acesta lipsește pentru tratament medical și, de asemenea, un arhitect cheie al războiului din Ucraina.

'Lista este mare și conține 18 nume de persoane destul de cunoscute, în timp ce Patrușev nu furnizează nicio dovadă care să indice că aceste persoane ar avea legătură directă cu organizarea tentativei de asasinat', a precizat canalul conform Dailym Mail.

 

Patrușev este precum Putin, un fost șef al serviciului de securitate FSB

 

Patrușev a inclus în ea mai multe persoane față de care Putin simte antipatie personală sau are unele îndoieli cu privire la loialitatea sinceră.

Există afirmații potrivit cărora fiul lui Patrușev, Dmitri, în vârstă de 44 de ani - ministrul agriculturii de la Kremlin - este pregătit să devină succesorul final al lui Putin.

Canalul general SVR a afirmat că Putin suferă de boli grave, inclusiv de cancer, de boala Parkinson și de o tulburare schizoafectivă.

Se pare că acest canal este semnat de un locotenent-general de la Kremlin aflat în exil, cunoscut sub pseudonimul Viktor Mihailovici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel