Fals pilot care a călătorit gratis ani de zile, a fost descoperit la aeroport: Escrocheria a uimit internetul

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Un bărbat s-a urcat într-un zbor Ryanair spre Portugalia și a aterizat în schimb în Spania / Sursa foto: freepik.com
Un bărbat s-a urcat într-un zbor Ryanair spre Portugalia și a aterizat în schimb în Spania / Sursa foto: freepik.com

Un bărbat a fost prins într-o escrocherie incredibilă care a implicat folosirea unei insigne false de pilot pentru a călători pe zboruri regulate și pentru a obține privilegii în aeroporturi. 

Escrocheria, care a avut loc în Aeroportul Internațional Indira Gandhi din New Delhi, a adus în atenția publică un caz bizar de impostură. Bărbatul în cauză, Rajan Mahbubani, a fost îmbrăcat într-o uniformă de căpitan Lufthansa și se pregătea să se îmbarce pe un zbor al companiei Air Asia către Calcutta.

Cu toate acestea, el a fost descoperit și arestat, dezvăluind astfel filmul unei escrocherii care a făcut furori pe rețelele de socializare.

 

Escrocheria și Descoperirea

 

În 2019, șeful securității companiei aeriene Lufthansa a emis un avertisment cu privire la "un pasager suspect care poartă uniforma de căpitan al companiei". Acest pasager nu era nimeni altul decât Rajan Mahbubani, care locuia în Vasant Kunj, New Delhi. Mahbubani a creat o insignă falsă de căpitan pe care a folosit-o pentru a obține privilegii în aeroporturi și a călători gratuit.

În timpul interogatoriului, s-a descoperit că Mahbubani avea o pasiune pentru a se deghiza în diverse profesii. Pe lângă uniforma de pilot, el apărea în fotografii ca și cum ar fi fost colonel în armată. Acesta își împărtășea aventurile pe platforma TikTok și chiar înregistra videoclipuri cu aeronave și activități aeroportuare.

 

Mărturisirea și Consecințele

 

În fața autorităților, Mahbubani și-a mărturisit faptele și a dezvăluit că obținuse cardul Lufthansa contrafăcut în Thailanda. El recunoscuse că își folosea înșelăciunile pentru a obține acces facil în aeroporturi și pentru a primi tratament preferențial din partea agențiilor de securitate și a companiilor aeriene. Escrocheria lui Mahbubani a fost asemănată cu cascadoria lui Leonardo Di Caprio din celebrul film "Prinde-mă dacă poți," regizat de Steven Spielberg.

 

Concluzii și Consecințe

 

În prezent, Rajan Mahbubani se află în închisoare și riscă o condamnare de până la un an de închisoare. Această întâmplare bizară a adus în atenția publică vulnerabilitatea sistemului de securitate din aeroporturi și a generat discuții cu privire la necesitatea unor verificări mai riguroase. Pe rețelele de socializare, acest caz a devenit viral, devenind subiect de discuție și sursă de amuzament pentru mulți internauți, care nu încetează să se întrebe cum a reușit Mahbubani să păcălească atât de mult timp autoritățile aeroportuare și companiile aeriene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel