Un cuplu de români din Anglia, arestat în Spania: Au furat identitatea altor persoane și au escrocat sume uriașe, pe Internet

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Doi români, arestați pentru că s-au dat drept alte persoane pentru a înșela pe internet. Este vorba despre un cuplu care locuiește la Londra. Poliția națională din Aragon nu exclude alte arestări în acest caz.

Poliția națională din Zaragoza, Spania, a arestat două persoane pentru uzurparea unor identități în scopul de a frauda pe internet, potrivit lui Rubén Nido, purtător de cuvânt al forțelor de securitate din Zaragoza.

Cei arestați, un cuplu de naționalitate română care locuiește la Londra, au folosit identitatea unor terțe persoane pentru a înregistra conturi bancare și linii telefonice cu ajutorul cărora realizau apoi escrocherii online pe platforme de vânzare și cumpărare de obiecte, închirieri de vacanțe sau locuințe sau prin interceptarea de e-mailuri. 

Un cuplu de români din Anglia, arestat în Spania

 

După ce au obținut banii, au efectuat multiple transferuri între conturile bancare pe care le creaseră pentru a împiedica ancheta poliției și, uneori, au călătorit în Spania pentru a retrage o parte din sumă. În cursul investigațiilor, agenții au descoperit o rețea de conturi bancare gestionate de acest cuplu rezident la Londra (Regatul Unit), deschise pe numele unor terțe persoane a căror identitate fusese uzurpată.

În aceste conturi au fost transferate sume mari de bani de la victimele infracțiunilor de fraudă pe internet. Numai în perioada septembrie-decembrie 2021, deținuții au gestionat peste 315.000 de euro în diferite tranzacții între conturile lor bancare.

Doi români au furat identitatea altor persoane și au escrocat sume uriașe, pe Internet

 

Deținutul este membru activ al unui grup infracțional organizat care a fost destructurat de Brigada Centrală a Poliției Judiciare în cadrul așa-numitei "Operațiunea Tosca", în cadrul căreia au fost arestate 10 persoane pentru infracțiuni de furt de identitate și spălare de bani.

Deocamdată, forțele de securitate nu exclud noi arestări. Unul dintre cei arestați are, de asemenea, un număr mare de dosare în curs de soluționare în Spania. 

Persoanele reținute au fost aduse în fața instanțelor de judecată, iar instanța de fond a dispus ca bărbatul să fie arestat preventiv, iar femeia să fie pusă în libertate,sub acuzație. 

 

-----------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel