Un ciclon periculos loveşte România. Ce ne aşteaptă

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Un ciclon periculos loveşte România. Ce ne aşteaptă
Un ciclon periculos loveşte România. Ce ne aşteaptă

Vreme extremă în România! Un ciclon periculos care traversează Europa ar putea afecta şi ţara noastră. Directorul ANM, Elena Mateescu a explicat la Digi24 că temperaturile foarte ridicate care întâlnesc umezeala duc la formarea unor furtuni puternice, iar aceste fenomene sunt aşteptate să aibă loc până la sfârşitul verii.

„Valul de căldură deja persistent din ultimele săptămâni va fi de interes cel puțin până la 20 - 23 august. La începutul săptămânii ne așteptăm ca valul de căldură să se intensifice în partea de vest și sud a țării, cu valori de peste 37, 38 de grade Celsius. Această masă de aer mai cald acumulată de peste zi, în apropiere cu gradul mare de umezeală, determină formarea furtunilor de intensitate mare la nivel local", a declarat la Digi24 directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu.

Furtunile de mare intensitate se vor păstra până la sfârșitul verii

Meteorologul a mai precizat că fenomenele extreme de tipul vijeliilor puternice se vor păstra până la finalul anotimpului cald, astfel că și în România vara lui 2021 va rămâne în istoria măsurătorilor meteorologice ca o vară a extremelor. 

„Vor mai fi de interes până la sfârșitul verii astfel de fenomene (furtuni, vijelii, grindină - n.r.), astfel încât vara lui 2021 să fie o confirmare că și în România a fost o vară a extremelor meteo”, a conchis Elena Mateescu. 

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel